Thailand overweegt af te zien van quarantaine voor gevaccineerde toeristen

~HET IS WIKKEN EN WEGEN~
(Erg lang over iets nadenken en alle voors- en tegens afwegen)

THAILAND:- Het koninkrijk kan zijn verplichte quarantaine van twee weken voor buitenlandse bezoekers schrappen met het bewijzen van vaccinatie tegen Covid-19, omdat de Zuidoost-Aziatische natie zijn door pandemie getroffen toeristenindustrie nieuw leven wil inblazen.

Premier Prayut Chan-o-cha vertelde gisteren dat zijn regering zal overwegen om bezoekers die een vaccinatiecertificaat kunnen overleggen de quarantaine achterwege te laten onderwijl zullen de autoriteiten zullen een plan bedenken om hen tijdens hun verblijf in het land op te sporen.

Het plan om de regels voor toeristen te versoepelen, duidt op een verschuiving in de houding van Thailand na maandenlang volhouden dat alle bezoekers in quarantaine moeten blijven bij gebrek aan voldoende bewijs dat inentingen de overdracht van virussen kunnen voorkomen.  Indien geïmplementeerd, zou de stap de toeristische sector van Thailand kunnen versterken, dat  ongeveer een vijfde heeft bijgedragen aan de pre-pandemische economie van het land.

 “Als dit doorgaat zoals gepland, zal dat een grote stimulans zijn voor het toerisme en de economie”, zo reageerde Khun Nattaporn Triratanasirikul, een econoom bij Kasikorn Research Center in Bangkok, eraan toevoegend dat de overheid mogelijk ook gezondheidsproblemen moet afwegen.  “Er is nog steeds een zeer grote onzekerheid over de economische vooruitzichten dit jaar, in afwachting van alle problemen die verband houden met de uitbraak van lokale infecties, de uitrol van vaccins en het plan voor heropening van de grens.”

De centrale bank heeft een onzeker herstel van het aantal toeristen aangemerkt als “een groot risico” voor de groeivooruitzichten op middellange termijn, waarbij gouverneur Sethaput Suthiwartnarueput zei dat het erg moeilijk zou zijn voor de economie om terug te keren naar een pre-pandemisch niveau zonder toerisme.

De Thaise economie, die het meest kromp sinds 1998 was vorig jaar, zal dit jaar “iets lager” zijn dan de decemberprojectie van de centrale bank van 3,2%, zei ze deze maand.

Hoewel Thailand sinds oktober zijn grenzen heeft heropend voor de meeste buitenlandse bezoekers, hebben strikte quarantainevoorschriften de meeste toeristen weggehouden.  De lokale industrie heeft opgeroepen tot versoepelde quarantainevoorschriften om toeristen aan te trekken uit landen die zijn begonnen met het uitrollen van vaccins, zoals China, Singapore en het VK.

Zoals in een eerder door uw nieuwsbeer gepubliceerd artikel, zal Thailand zal vandaag zijn eerste doses vaccins ontvangen, waardoor het binnen een week een nationaal inentingsprogramma kan starten.

Thailand, dat tegen het einde van dit jaar 50% van zijn bevolking wil inoculeren, heeft ook het AstraZeneca-vaccin voor noodgevallen goedgekeurd.  Het land heeft 61 miljoen doses AstraZeneca-vaccin besteld, die lokaal door Siam Bioscience moeten worden geproduceerd door middel van technologieoverdracht.

 Het land zal uiteindelijk de registratie en invoer van verschillende merken Covid-19-vaccins toestaan, zolang deze voldoen aan de lokale regels, en particuliere ziekenhuizen zullen de injecties mogen toedienen, zei generaal Prayut.  De regering zal de distributie van vaccins pas in de vroege stadia controleren, zei hij.

 “Veel bedrijven hebben interesse getoond om zich te registreren, maar hun documenten zijn nog niet voltooid”, aldus premier Prayut.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

3 gedachten aan “Thailand overweegt af te zien van quarantaine voor gevaccineerde toeristen”

  1. Als dat wordt toegestaan zitten we na 3 weken terug in een volledige lockdown.Gevacineerden kunnen covid doorgeven aan niet gevacineerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!