Burgemeester Sonthaya Khunpluem bidt voor een ‘gebiedsquarantaine’

~REGIO NIEUWS~

CHONBURI:- Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een voorstel om de stad Pattaya te bestemmen voor “gebiedsquarantaine”, als een veilige zeepbel, om de toeristische sector een broodnodige impuls te geven, zo verklapte burgemeester Sonthaya Khunpluem gisteren.

Als het voorstel klaar is, zou het ter overweging worden voorgelegd aan het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), zei hij.

De provincie Chonburi had een groot aantal Covid-19-infecties in de tweede golf van de pandemie en werd aangewezen als “rode zone” voor maximale controle.  Het bestemmingsplan werd later teruggebracht tot “oranje”, of een beperkt gebied.

Khun Sonthaya zei dat hij blij was dat de CCSA maandag de provincie opnieuw heeft betiteld als een “gele zone”, een gebied dat onder nauw toezicht staat.  Pattaya maakt er deel van uit.  Hij zei dat dit het resultaat was van nauwe samenwerking bij het bestrijden van de verspreiding van de pandemie en vertelde te geloven  dat de beperkingen in de provincie, inclusief Pattaya, verder zouden kunnen worden versoepeld.

 Met de eerste lading vaccins die deze week vanuit China in Thailand aankomen, zou Chonburi één van de eerste provincies zijn die het zouden krijgen, aldus de burgemeester.

Hij wilde dat alle mensen, ondernemers en arbeiders in de toerismesector, ongeacht of ze buurtbewoners zijn of van buiten de provincie, worden ingeënt, zodat Pattaya City tot een  “gebiedsquarantaine” kan worden gerekend.

Burgemeester Sonthaya hoopte er tevens op dat dit het vertrouwen van de lokale bevolking en bezoekers in Pattaya als toeristische bestemming zou vergroten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: file foto’s 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!