Thailand onderschept grote partij in frituurpannen verstopte drugs, welke gereed stond voor verzending naar het buitenland

SONGKHLA:- Afgelopen zondag werd er tijdens een gezamenlijke operatie door politie, leger en lokale administratieve functionarissen meer dan een halve ton crystal methamfetamine in beslag genomen, waarbij twee verdachten in het Rattaphum-district van deze zuidelijke provincie werden gearresteerd.

De antidrugsbrigade viel een motorreparatiewerkplaats in het Tambon Tha Chamuang van het district Rattaphum binnen , en arresteerden Polawat Detkub, alias Bang Mad, 43, en zijn vriendin Waranya Ritthidet, 28.

De leden van het antidrugs team vonden 377 kilogram crystal meth, of óók wel bekend onder de naam ‘Ice’ in de werkplaats , waarvan 110 kg keurig verpakt in elektrische friteuses, 1 kg in elke pan en nog eens 267 kg wachtend om te worden verpakt.

Als aanvullend bewijsmateriaal nam de brigade óók een jachtgeweer met munitie, zes mobiele telefoons met simkaarten en een in Surat Thani geregistreerde Isuzu-pick-up truck in beslag genomen

Polawat vertelde de arresterende agenten dat hij de opdracht had gekregen van een man genaamd Apisit Rongdet, alias Man, om de crystal meth in de elektrische friteuses te doen en deze naar een andere man genaamd Abdolmad Mankakhet te versturen

De friteuses met de crystal meth zouden het land uit worden verscheept.

De informatie van de Khun Polawat leidde tot een huiszoeking in Moo 4 in Tambon Khao Phra, district Rattaphum. De agenten vonden daar 208 kg crystal meth – 108 kg in elektrische friteuses en nog eens 100 kg die nog in potten moet.

De totale hoeveelheid crystal meth die op de twee locaties werd gevonden, bedroeg 585 kg, met een geschatte straatwaarde van 117 miljoen baht lokaal en 500 miljoen baht in het buitenland.

Luitenant-generaal Kriangkrai Srirak, de commandant van het 4e leger en directeur van Region 4 Internal Security Operation Command (Isoc), zei dat de drugs behoorden tot een netwerk van Cholli Khunsetkua, alias Bang Lee, die nog steeds op vrije voeten is.  Hij was gevestigd in het district Rattaphum en werd gezocht onder vele arrestatiebevelen.

De details van de operatie werden maandag bekendgemaakt op het hoofdkwartier van de Region 4 Border Patrol Police in het Muang-district van Songkhla.  Ook aanwezig waren luitenant-generaal Nath Singudom, de commandant van de grenspolitie, en Jessada Jitrat, de gouverneur van Songkhla.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: กองบังคับการตำรวจตระเวนชายแดน ภาค4 – บก.ตชด.ภาค 4
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!