‘Sidor Noke’ gevangen genomen, teruggebracht naar natuurreservaat waar hij thuishoort 

PRACHINBURI:- De medewerkers van het Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary hebben na een verbeten jacht  “Sidor Noke” gevangen hebben kunnen nemen. De  rondzwervende stierolifant had er de gewoonte van gemaakt om boerderijen 

in het district Krabin Buri te overvallen en heeft de dood van een dorpeling op zijn geweten. De gewelddadige overvaller heeft een enkelband omgekregen en is teruggebracht naar zijn eigen habitat in het Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary.

Terwijl hij op de vlucht was, kreeg de eenzame olifant de schuld van de dood van een 73-jarige vrouw die in het bos foerageerde en veroorzaakte grote schade aan boomgaarden en veldgewassen.

Op 15 maart tekende Rungnapha Pattanaipul, het plv. hoofd van de Nationale Parken, Wildlife and Plant Conservation Department, een bevel voor zijn aanhouding en gevangenneming en gelastte om hem direct naar het Wildlife Sanctuary terug te brengen.

Ongeveer 150 boswachters en boswachters van beschermde gebieden, regionale kantoren 1 en 2, gevestigd in Prachin Buri en Chon Buri, en vrijwilligers gingen op jacht naar Sidor Noke.

 Ze kregen te horen dat ze alleen verdovingspijlen moesten gebruiken die met lange blaaspijpen op hem mochten worden  afgewogen.

Afgelopen. maandagochtend ontvingen ze een bericht dat Sidor Noke was gespot in het Nong Kradik Niew-bos, in de buurt van de plek waar hij de vrouw had doodgestampt in tambon Khao Mai Kaew, in het district Kabin Buri.  Ze haastten zich naar het gebied en wachtte net zolang dat ze de  olifant in het vizier kregen en vuurden vijf verdovingspijlen op hem af.

Sidor Noke trok zich terug op een eucalyptusplantage, viel in slaap, het kostte het team meer dan drie uur om de olifant met behulp van een graafmachine op een legertruck met 10 wielen te laden.

De vrachtwagen vertrok kort na middernacht met de olifant aan boord uit het Nong Kradik Niew-bos in tambon Khao Mai Kaew, op weg naar Thung Krathing in het district Sanam Chai Khet, in de provincie Chachoengsao.

Het Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary omvat gebieden in vijf aangrenzende oostelijke provincies – Chachoengsao, Sa Kaeo, Chon Buri, Chanthaburi en Rayong.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Manit Sanubboon 
Content: Olleke Bolleke in Oost- Thailand 
Bron: Banmuang.co.Th

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!