Burgemeester van Pattaya bevestigt dat Songkran, inclusief de “grote dag” op 19 april, zal plaatsvinden – maar geen watergevechten

PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya heeft toegestaan ​​dat het Songkran-festival dit jaar (ook bekend als het waterfestival en Thais nieuwjaar) in Pattaya en Na Kluea mag doorgaan, maar de nadruk zal liggen op traditionele en religieuze praktijken. De beruchte watergevechten, he5 alcoholgebruik, het poedere, schuimfeesten en en andere feesten zijn vanwege zorgen rond Covid19 vooralsnog verboden.

Khun Sontaya Khunpluem, de burgemeester van Pattaya, gaf gisteren het groene licht voor Songkran om dit jaar door te gaan, dat zal plaatsvinden van 18 april tot 20 april in de gebieden Pattaya, Naklua en Bang Saray. 

De nationale feestdagen zijn van 13 april tot 15 april. Dit zal de eerste keer zijn sinds 2019 “Wan Lai” op 19 april, of de dag van het water, zal worden toegestaan ​​in Pattaya vanwege Covid19 voorzorgsmaatregelen. Het is echter onduidelijk hoe dit eruit zal zien, aangezien waterspelen en gevechten worden verboden vanwege de nog steeds voortdurende verspreiding van het virus.

19 april is typisch het grootste feest van het jaar voor Pattaya, zelfs meer dan Kerstmis en Nieuwjaar, maar vanwege de strikte regels om “de verspreiding van Covid-19 te voorkomen”, zal het er aanzienlijk anders uitzien.

Volgens de burgemeester zal dit jaar de nadruk liggen op het in stand houden van Thaise traditionele praktijken zoals het verdienen van verdiensten, het baden van het Boeddhabeeld en het betuigen van respect voor ouderen om nauw contactactiviteiten te vermijden om het hoofd te bieden aan de “Covid Free Setting” regulatie. Het gemeentebestuur bekijkt nog precies hoe de 19e eruit zal zien, maar gaf toe dat het heel anders en afgezwakt zal zijn, dan ik gewend zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!