Thailand nomineert 4 cannabis soorten op om de nationale erfgoedlijst te plaatsen

~AAN ALLES EEN KLEURTJE WETEN TE GEVEN~
(Voor alles wel een uitleg weten)

BANGKOK:- Vier cannabissoorten uit Thailand zullen worden ingezonden om geregistreerd te worden als nationaal erfgoed om onderzoek naar het gebruik ervan te bevorderen, zo vertelde minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul gistermiddag

 De betreffende soorten heten ST1, TT1, UUA1 en RD1.  Het Onderzoeksinstituut voor geneeskrachtige planten verbonden met het departement Amedische wetenschappen was door de FDA, goedgekeurd om de cannabisvariëteiten te planten nadat vorig jaar veel delen van de plant waren gedecriminaliseerd.

Khun Anutin vertelde gistermiddag dat de registraties van de stammen momenteel wachten op certificering door het ministerie van Landbouw, en zei dat het proces naar verwachting in augustus zal worden afgerond.

Elke variëteit bevat verschillende verhoudingen van de psychoactieve stof tetrahydrocannabinol (THC) en cannabidiolen (CBD), waarvan bekend is dat ze medische voordelen hebben.

Het onderzoek naar de voordelen en het gebruik van de soorten zal worden uitgevoerd door de afdeling, in samenwerking met technische universiteit van Rajamangala en De universiteit van Kasetsart zo vertelde de Thaise minister van gezondheid.

“Het zal economische voordelen voor het land opleveren en het potentieel van boeren om te concurreren op de wereldmarkt vergroten, wat het handelstekort met andere landen zal helpen verminderen”, zei hij.

Naast de erfgoed registratie, vertelde khun  Anutin vervolgens dat het ministerie van Medische Wetenschappen ontdekt had dat de wortels van cannabis kunnen helpen de functie te herstellen in longen die beschadigd waren door een Covid19 infectie.

Khun Anutin zei dat hij het onderzoek naar de kwestie volledig steunt en zegt dat het een enorm voordeel zal zijn voor Thaise medische professionals als ze een op cannabis gebaseerde behandeling kunnen aanbieden aan patiënten met de diagnose Covid19.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattarapong Chatpattarasill 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!