Thailand neemt twee Vietnamese vistrailers in beslag en zet 11 bemanningsleden achter de tralies

SONGKHLA:- Twee Vietnamese trawlers werden in beslag genomen en elf bemanningsleden werden gearresteerd voor de zuidelijke grensprovincie Songkhla wegens het illegaal vangen van zeekomkommers in Thaise wateren.

Een maritiem politieteam had de twee trawlers opgemerkt die illegaal aan het vissen waren in de Thaise wateren, ongeveer 42 zeemijl uit de drijvende kust van Songkhla.

File foto

Toen de twee trawlers de patrouillevaartuigen zagen, voeren  ze snel weg, waarop de maritieme politie de achtervolging inzette. Het kostte agenten ongeveer een uur om ze te onderscheppen, zei politie-kolonel Poramet Phoeynok, hoofd van subdivisie 7 van de maritieme politie.

Elf bemanningsleden werden gearresteerd en de twee trawlers werden in beslag genomen. Allen werden voor verdere vervolging overgedragen aan het politiebureau van het Muang-district in Songkhla. 

De operatie kwam nadat Thaise vissers de zeepolitie hadden gewaarschuwd nadat ze twee buitenlandse schepen hadden opgemerkt die illegaal in de Thaise wateren aan het vissen waren.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Siamrath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!