Zware bosbranden verwoesten enorme bosgebieden in Chiang Mai

CHIANG MAI:- De voortdurende branden hebben zo’n 30.000 rai (4.800 hectare) bos in drie districten van de provincie Chiang Mai platgebrand nadat de branden ongeveer een week geleden begonnen, zeiden functionarissen. De parkfunctionarissen lieten weten dat de meeste verbrande bossen zich in het Ob Luang National Park bevonden.

De functionarissen zeiden dat de branden vrijwel gelijktijdig ontstonden in de drie districten Hot, Chomg Thong en Mae Cham.

Op het moment van dit schrijven woedden de branden nog steeds ongecontroleerd. Ambtenaren gaven de schuld aan het in brand steken door lokale dorpsbewoners die op zoek waren naar eetbaar voedsel en de overloop van het verbranden van boerderij afval. 

‘S Nachts waren er duidelijk vlammen te zien op de brandende plekken, waardoor de lucht rood kleurde. Maar overdag werd witte rook gezien die de plekken bedekte waar de brand de meeste gedroogde bladeren en gras had verteerd.

Khun Thossapol Puan-udom, de plv. gouverneur van Chiang Mai, verklaarde vanmiddag dat hij steeds nauw toezicht houdt op de operaties om de brand te blussen. Hij gaf ook de hitte en het droge weer de schuld van veel van de branden, die volgens hem op hoge bergplekken plaatsvonden en het voor brandweerlieden moeilijk maakten om die gebieden te bereiken.

Thossapol zei dat het brandweercommandocentrum van het district Hod, luchtoperaties had aangevraagd bij het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu om de branden te helpen bestrijden.

Ondertussen meldde het PM2.5-waarnemingscentrum van Chiang Mai dat zondag 69 hotspots werden gedetecteerd en 38 daarvan bevonden zich in het Hot-district, 13 in Mae Cham, 6 in Doi Tao, 4 in Chomg Thong, 3 in Mae Taeng, 2 in San Sai, en één in de districten Prao, Mae Kwang en Chiang Dao.

Ollleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!