Onder stoom met de boemeltrein naar het in Centraal Thailand gelegen Ayutthaya   

BANGKOK:- De Thaise staatsspoorwegen, afgekort het SRT, viert op 26 maart zijn 127-jarig jubileum met een unieke stoomtreinreis van Bangkok naar Ayutthaya. Op deze speciale reis hebben passagiers de mogelijkheid om aan boord te gaan van een historische Pacifische stoomlocomotief met de nummers 824 en 850. De stoomlocs die dateren vanaf de tijd rond Tweede Wereldoorlog.

De reis begint op het Hua Lamphong Station in Bangkok en biedt reizigers de mogelijkheid om zes uur lang de oude hoofdstad Ayutthaya te verkennen voordat ze terugkeren naar Bangkok.

De excursietrein met treinnummer 901/902 vertrekt om 08.10 uur uit Bangkok en arriveert om 10.20 uur in Ayutthaya. De terugreis is gepland om 16.40 uur vanuit Ayutthaya en arriveert om 18.50 uur in Bangkok.

Passagiers kunnen op- en afstappen bij tussenstations zoals Sam Sen, Bang Sue, Don Mueang en Rangsit.

Treinkaartjes voor deze unieke treinexcursie kunnen online worden geboekt via dticket.railway.co.th of bij de ticketkantoren in SRT-stations in het hele land.

De tarieven voor een retourvlucht variëren: stoelen in de derde klasse kosten 329 baht, stoelen in de tweede klasse met airconditioning kosten 529 baht en speciale stoelen met airconditioning kosten 799 baht, inclusief snacks en drankjes.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Website SRT

Eén gedachte over “Onder stoom met de boemeltrein naar het in Centraal Thailand gelegen Ayutthaya   ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!