Thailand moet eerder en meer vaccineren dan de planning is, anders gaat het helemaal fout

~ALLE ZEILEN BIJZETTEN~
(Alle krachten inspannen, de uiterste best doen om iets toch te bereiken)

BANGKOK:- De Thaise federatie van industrieën, de FTI dringt er bij de regering op aan om 70 procent van de bevolking eerder te gaan vaccineren dan gepland, omdat het land niet tot december kan wachten op groepsimmuniteit.  De kans op een vierde virusuitbraak van de virulente Delta-variant neemt met de dag toe.  

De regering had aangekondigd dat ze tegen het einde van dit jaar de vaccinaties zou versnellen en 70 procent van de bevolking zou vaccineren om de immuniteit van de kudde op te bouwen.  Gezien de dramatische toename van besmettingen moet de overheid echter de vaccinatiegraad verhogen om zo snel mogelijk de 70 procent-grens te halen, zo benadrukt voorzitter van de FTI, khun Supant Mongkolsuthree.  

De autoriteiten zouden door moeten gaan met de import van alternatieve vaccins die de nieuwe Covid-19-stam beter zouden kunnen bestrijden.  Het niet stoppen van de verspreiding van het virus zal niet alleen ernstige gevolgen hebben voor het volksgezondheidssysteem – dat momenteel op de rand van overbelasting staat – maar zal ook de economie snoeihard raken.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!