De gouverneur van Phuket beveelt een onderzoek naar de praktijken van taxichauffeurs die klanten te veel laten betalen

~IEMAND MET OPEN OGEN BEDRIEGEN~
(Iemand bedriegen terwijl hij erbij staat)

PHUKET:- De taxitarieven op Phuket waar uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand eerder deze week aandacht schonk, gaan nu op last van de gouverneur nader onderzocht worden. Hij beval een onderzoek na kritiek op een Facebook-bericht waarin werd gevraagd of het tarief van 900 baht vanaf het vliegveld, geciteerd door een hotel in Patong, te duur leek.

De taxiprijzen in Phuket zijn notoir hoog in vergelijking met andere provincies.  Op de post op sociale media gaven velen commentaar op hoge taxitarieven, wat tot kritiek leidde, net op het moment dat de eilandprovincie heropent voor gevaccineerde reizigers uit het buitenland volgens het “Sandbox” -model.  

Naar aanleiding van de klachten plaatste de toeristenpolitie van Phuket de maximale taxitarieven van de internationale luchthaven van Phuket naar populaire bestemmingen en vertelde mensen dat ze moesten melden als ze te veel in rekening waren gebracht.

Gouverneur Narong Woonciew gaf het departement van landtransport en de toeristenpolitie de opdracht om klachten over te hoge tarieven voor taxi’s te onderzoeken.  Hij zegt dat de kritiek die van Phuket treft, vooral het imago van toeristen die onder de “Sandbox” aankomen.

 “Het is een probleem dat al vele malen is besproken vóór de Covid-situatie, en verwante instanties proberen een meer systematische aanpak te vinden … Het doel van Phuket is om indruk te maken op degenen die zijn aangekomen, Op deze manier zal dat dus nooit lukken.

Het vervoersbureau heeft een ontmoeting gehad met 1.000 openbare taxiserviceproviders om de maatregelen van SHA+-service te verbeteren om aan de vereiste normen te voldoen, zodat we indruk kunnen maken op toeristen.”

Het hoofd van het landtransportkantoor, khun Banyat Kantha veegde de post op de sociale media van tafel en zei dat de toerist niet in Phuket was aangekomen en dat het tarief sindsdien is verlaagd.  Hij beweert dat hij de bonnetjes van het hotel heeft gecontroleerd en deze heeft bekeken en heeft vastgesteld dat ze het juiste bedrag van 600 baht hadden betaald.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Phuket Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!