De nieuwe luchthaventerminal van Suvarnabhumi Airport wordt tijdelijk omgebouwd tot een veldhospitaal

~EEN TOREN VAN BABEL BOUWEN~
(Aan een karwei beginnen dat niet af te maken is)

SAMUT PRAKAN:- De Thaise autoriteiten zijn van plan een terminal op de belangrijkste internationale luchthaven om te bouwen tot een veldhospitaal, aangezien een golf van coronavirusinfecties die het volksgezondheidssysteem onder druk zet, weinig tekenen van versoepeling vertoont.

Volgens een regeringsverklaring is de exploitant van Suvarnabhumi International Airport gevraagd om de nieuw voltooide terminal om te bouwen tot een faciliteit met een intensive care-afdeling, medische kamers en ondersteuning voor patiënten met milde tot matige symptomen.  Het ziekenhuis zal in eerste instantie voorzien in minimaal 5.000 patiëntenbedden, volgens een regeringsverklaring eind dinsdag.

De huidige medische voorzieningen zitten vol en het aantal sterfgevallen zou tegen augustus kunnen verdubbelen als de uitbraak niet afneemt, aldus Khun Kumnuan Ungchusak, een expert in epidemiologie en adviseur van het ministerie van Volksgezondheid.  De meeste gevallen zijn voortgekomen uit Bangkok, dat nog steeds elke dag de meeste infecties en sterfgevallen meldt.

De verspreiding van de deltavariant, die naar verwachting al in augustus de meest dominante soort zal worden, heeft de inspanningen om de uitbraak in te dammen belemmerd.  Nu de gemuteerde stam zich naar meer provincies zal verspreiden, kan het dagelijkse aantal gevallen vanaf volgende week oplopen tot 10.000, zo verklaarde khun Apisamai Srirangsan, woordvoerster van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, gisteren tijdens een briefing.

Los daarvan zei de Thaise Covid-taskforce dat het voorstellen voor een afsluiting in de virushotspots van Bangkok en de omliggende gebieden zal overwegen zodra de gezondheidsfunctionarissen deze hebben ingediend.  Het panel heeft vorige maand afgezien van het implementeren van een afsluiting in Bangkok en plaatste in plaats daarvan strengere stoepranden op bouwplaatsen en restaurants.

Thailand’s dagelijkse infecties en sterfgevallen heeft deze maand nieuwe records gevestigd, waarbij infecties verergerd zijn door de verspreiding van de meer besmettelijke delta-variant.  Ongeveer 90% van de 301.172 cumulatieve Covid-19-gevallen in het land zijn sinds april gekomen, met 6.519 gemeld op woensdag.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!