Thailand moet Chinese toeristen beperkingen opleggen om het koninkrijk binnen te komen

BANGKOK:- Het nieuws dat China zijn grenzen opent voor buitenlanders en de Covid-19-beperkingen versoepelt, werd gisteren alom verwelkomd door Thailand, omdat het zijn toeristische economie verder wil stimuleren.  

Gisteren waarschuwden parlementsleden echter dat Thailand voorzichtig moet zijn en beperkingen moet invoeren voor potentiële Chinese toeristen die Covid bij zich hebben, anders wordt het koninkrijk geconfronteerd met een nieuwe catastrofale pandemie.  

Voormalig vicepremier Chaturon Chaisang, lid van het strategisch comité van Pheu Thai, is van mening dat reizigers uit China en uit landen waar veel Chinese toeristen hebben gereisd, met beperkingen te maken moeten krijgen.

“Gezien de situatie [van de uitbraak van Covid] in China, zou Thailand zich voorzichtig moeten voorbereiden op de toestroom van Chinese toeristen.  “We zouden wat medische veiligheidseisen moeten instellen … en tests moeten uitvoeren om erachter te komen wat voor varianten er uit China komen, om te zien of ze zwaarder zijn dan de varianten die in Thailand worden gevonden.”  

Khun Chaturon maakte de opmerkingen nadat het vasteland had aangekondigd dat het vanaf 8 januari geen reizigers meer in quarantaine zou plaatsen.  Het land kondigde gisteren ook aan dat het zijn burgers toestaat naar het buitenland te reizen en dat er maatregelen worden genomen om het voor Chinezen gemakkelijker te maken om buiten hun land te reizen.

De toeristische sector in Thailand verwelkomde de stap, aangezien Chinese toeristen goed waren voor meer dan een kwart van de 40 miljoen bezoekers aan Thailand in 2019 voordat de pandemie toesloeg.  Tijdens de laatste Covid-uitbraak in China raakte meer dan 20% van de bijna 1,5 miljard mensen besmet met het virus.  

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde dat een dergelijke uitbraak zou kunnen leiden tot nieuwe stammen.  In Thailand werden tussen 18 en 24 december wekelijks minder dan 3.000 Covid-gevallen in het ziekenhuis opgenomen, meldt Thai Enquirer.

 De stap van China om de quarantainebeperkingen op te heffen, is verwelkomd door de particuliere sector.  Sanan Angubolkul, voorzitter van de Kamer van Koophandel van Thailand, zei gisteren dat hij volgend jaar ongeveer 5 miljoen Chinese toeristen verwacht, vergeleken met minder dan 300.000 dit jaar.  De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT heeft na de aankondiging van Peking ook haar prognose voor het aantal toeristen in 2023 gewijzigd van 20 miljoen naar 25 miljoen.  Veel mensen blijven echter voorzichtig vanwege de aanhoudende uitbraak in China.

Landen als Japan, India en de Verenigde Staten overwegen beperkingen in te voeren, zoals het verplichten van een negatieve Covid-19-test voordat Chinese toeristen hun land binnenkomen.  

Khun Chaturon zei dat de Thaise regering soortgelijke maatregelen moet nemen en de situatie in China nauwlettend moet volgen om het Thaise publiek op de hoogte te houden van de huidige situatie en paniek te voorkomen.  Door dergelijke maatregelen kunnen reizigers uit andere landen zich veiliger voelen voor Covid wanneer ze naar Thailand reizen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

2 gedachten aan “Thailand moet Chinese toeristen beperkingen opleggen om het koninkrijk binnen te komen”

  1. Hopelijk voor de chinezen pcr test 24 uur boor vertrek uit vhina. Dat zal voor iedereen een veilig gevoel zijn. We zijn de pandemie toch nog niet vergeten. Grote uitbraak zou grote gevolgen hebben voor de mensen in thailand.

    1. Enkele maanden geleden konden de maatregelen niet straf en gek genoeg zijn en nu gaan ze chinezen binnen laten terwijl er verschillende covid varieteiten woeden in china

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!