Thailand meldt (te) weinig Covid19 infecties, waardoor mogelijk om de hoek een Covid-crisis wacht

BANGKOK:- Een deskundige op het gebied van luchtwegaandoeningen in het Siriraj-ziekenhuis verklaarde dat de Thaise regering het aantal nieuwe Covid-infecties sterk onderrapporteerde, en beweerde dat er dagelijks nieuwe infecties op ongeveer 50.000 wordt geschat.

Prof. Dr. Nithiphat Chiarakun, hoofd van de afdeling luchtwegaandoeningen en tuberculose van de Siriraj Faculteit der Geneeskunde van Mahidol Universiteit , plaatste op zijn Facebook-pagina dat de Covid19 situatie in Thailand nu wel zeer zorgwekkend was.

Hij zei dat hij informatie had ontvangen dat het werkelijke aantal nieuwe infecties eind vorige week ongeveer 50.000 per dag had bereikt, niet de 2.000 per dag zoals door het ministerie van Volksgezondheid gerapporteerd.

Hij drong er bij het publiek en alle partijen op aan om samen te werken om nieuwe infecties te voorkomen, zodat de verspreiding zou kunnen worden afgeremd.  Hij zei dat het noodzakelijk was om een ​​situatie van ontoereikende ziekenhuisbedden en medische mankracht te vermijden, zoals in het verleden was gebeurd.

Nithiphat liet er géén gras overgroeien dat het aantal mensen dat in ziekenhuizen werd opgenomen en positief testte op Covid, per dag toenam.  Maar schreef óók dat de meesten van hen andere ziekten hadden en dat hun toestand gecompliceerd was door de Covid infectie.

Het aantal patiënten met Covid had ertoe geleid dat medisch personeel dat was aangesteld om Covid patiënten te behandelen, twee keer harder moest werken.

 De dokter voegde eraan toe dat de meeste grote ziekenhuizen in Bangkok en in de provincies op zoek moesten naar ziekenhuisbedden in afwachting van veel meer Covid-patiënten.

Hij voegde eraan toe dat het voorbereide aantal bedden bijna vergeven waren om te zorgen voor patiënten met andere ziekten.

Khun Nithiphat voegde eraan toe dat het land er nu slecht aan toe was vanwege een beperkt budget en medisch personeel om te zorgen voor nieuwe Covid-patiënten met ernstige aandoeningen.

“Als we onze krachten niet bundelen om nieuwe infecties te vertragen en onder controle te houden, kunnen we mensen met ernstige aandoeningen die achterblijven in de gemeenschappen niet helpen en kan het aantal dodelijke slachtoffers stijgen”, zo waarschuwde de arts.

“Het wordt nu hoog tijd dat de regering de waarheid vertelt en mensen waarschuwt om zich voor te bereiden op een verontruste situatie.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!