Myanmar zal officieel haar excuses voor het binnendringen van het Thaise luchtruim gaan aanbieden

BANGKOK:- Myanmar zal een excuse-brief naar Thailand sturen voor een luchtaanval door een MiG-29 straaljager boven de Thaise bodem in het Phop Phra-district van Tak op 30 juni, zo maakte de minister van Buitenlandse Zaken, Don Pramudwinai bekend.

Voor de wekelijkse kabinetsvergadering van gisteren, zei khun Don dat hij eergisteren met de minister van Buitenlandse Zaken van Myanmar, Wunna Maung Lwin, had gesproken tijdens de 7e bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken van Lancang-Mekong (LMC) in Bagan, Myanmar.

Ze bespraken een aantal zaken, waaronder het binnendringen in het Thaise luchtruim door een Myanmarese luchtmacht MiG-29 op 30 juni.

Khun Don zei dat de minister van Buitenlandse Zaken van Myanmar spijt betuigde en zei dat het onbedoeld was en dat Myanmar een officiële verontschuldigingsbrief naar Thailand zou sturen.

Op de vraag of Myanmar zei dat het een herhaling van het incident zou voorkomen, aangezien zijn troepen nog steeds strijders van etnische minderheden aan de grens met Thailand aanvallen, zei khun Don dat Myanmar had bevestigd dat het niet zou toestaan ​​dat het nog een keer zou gebeuren.

Aan de Thaise kant van de grens, in de provincie Tak, voerde Infantry Company 1413 van het 14e Infanterieregiment regelmatig patrouilles langs de grens bij Wao Lay Nua, Wao Lay Tai en Moker Thaise dorpen in tambon Wao Lay en Muen Luechai dorp in tambon Phop  Phra, die de gevechten tussen de regeringstroepen van Myanmar en de Karen-rebellen nauwlettend in de gaten houdt.

Volgens een overeenkomst van het Thai-Myanmar Township Border Committee zou Thailand, als er artilleriegranaten aan de Thaise kant van de grens landen, een waarschuwingsrookgranaat afvuren.  Als de beschietingen zo doorgaan dat het Thaise volk in gevaar zou kunnen komen, zou de Thaise kant met scherpe munitie kunnen terugschieten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!