Thailand meldt stijging van covid19 gerelateerde overlijdensgevallen en ernstige infecties 

BANGKOK:- Thailand heeft de afgelopen week een piek gemeld in Covid19 gerelateerde sterfgevallen en ernstige gevallen.  Het ministerie van Volksgezondheid liet weten dat  er in de afgelopen 24 uur 2.390 nieuwe Covid-19-patiënten in het ziekenhuis waren opgenomen en 29 nieuwe sterfgevallen.  Cijfers die Worldometers 24 juli heeft vrijgegeven, wijzen op 2.390 nieuwe gevallen en 30 doden.  Alle nieuwe Covid-19-infecties die gisteren werden gemeld, werden binnen Thailand overgedragen.

Volgens het ministerie is het aantal doden en ernstige gevallen de afgelopen week langzaam toegenomen.  De cijfers zijn hoger dan op maandag (18 juli) toen Worldometers 1.814 nieuwe gevallen en 17 nieuwe sterfgevallen meldde.

Eergisteren werden 24.702 mensen behandeld voor Covid-19, waaronder 12.290 in ziekenhuizen.  Van de patiënten die in het ziekenhuis werden opgenomen, waren 874 ernstig ziek met een longontsteking.  Dat aantal is de afgelopen week gestegen van 786.  Vorige week zei een arts in het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok dat mensen met longontsteking verantwoordelijk waren voor ongeveer 8% van de ziekenhuisopnames door Covid99.  Tegelijkertijd steeg het aantal beademingsafhankelijke patiënten van 349 naar 409.

Thailand ervaart een zogenaamde ‘minigolf’ van coronavirusinfecties, met name in Bangkok.  Hoewel er elke dag ongeveer 2.000 gevallen worden gemeld, denken sommige artsen dat het werkelijke aantal huidige infecties dichter bij 20.000 tot 30.000 per dag ligt.

Hoewel de wereld weer normaal lijkt te worden, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie dat de Covid-pandemie nog lang niet voorbij is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!