Deze week minder regen in Thailand, maar zware buien in het weekend

BANGKOK:- Thailand zal deze week minder regen zien omdat de zuidwestelijke moesson boven de Andamanse Zee, het zuiden en de Golf zwakker aan het worden is.  Echter de zuidelijke en zuidoostelijke winden blijven overheersen boven het lagere noordoosten, midden en het oosten, zo liet het Thaise meteorologische instituut weten.

Op vrijdag en zaterdag zal de zuidwestelijke moesson die over de Andamanse Zee en de Golf van Thailand heerst, sterker worden en meer regen brengen, met verspreidde zware buien in het oosten en het zuiden.  Mensen in deze gebieden moeten oppassen voor ernstige omstandigheden, zo waarschuwde het instituut.

Voor de komende week zijn er verspreide onweersbuien voorspeld voor de regio’s Groot-Bangkok, Noord, Noordoost en Centraal, met temperaturen van 22 tot 28 graden Celsius en maximumtemperaturen van 29 tot 37 graden.

In het oosten wordt echter wat stevige regenval verwacht, terwijl de kustgebieden metershoge golven zullen zien en zelfs hoger tijdens onweersbuien.

Het zuiden zal ook verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenval en metershoge golven zien.  De westkust van het Zuiden krijgt te maken met hevige regenval en metershoge golven, die bij onweersbuien hoger zullen oplopen.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!