Passagiers van Nok Air in Thailand mogen vanaf augustus met hun huisdieren naar hun bestemming vliegen

BANGKOK:- De honden- en kattenliefhebbers in Thailand kunnen binnenkort met hun huisdieren tussen Bangkok, Chiang Mai en Phuket vliegen, dit dankzij een nieuwe cabineservice aangeboden door budgetmaatschappij Nok Air.

De Pet on Board-service is vanaf volgende maand beschikbaar op de routes Don Mueang-Chiang Mai en Don Mueang-Phuket van de luchtvaartmaatschappij.

Een retourvluchtpakket voor twee passagiers en één huisdier is voor 12.999 baht beschikbaar.

Deze kleine viervoeters moeten echter aan een lange lijst van eisen moeten voldoen. Zo mogen ze alleen met de passagiers meereizen als zij in een door Nok Air goedgekeurde tas of doos worden vervoerd en moeten om rommel en stank tijdens de vlucht te voorkomen een ​​luier te dragen.

De beesten moeten minimaal twee maanden oud, gezond, schoon en geurvrij zijn.  Ze vereisen een “fit-to-fly” medisch certificaat dat niet meer dan 15 dagen voor de vlucht is afgegeven.  Poesen en teefjes mogen niet drachtig zijn.

Los daarvan biedt Nok Air op bepaalde vluchten een vervoersdienst voor huisdieren in de vrachtcabine voor honden, katten en konijnen, vanaf 410 baht.

Deze huisdieren moeten ten minste twee uur voor de geplande vertrektijd als vracht worden ingecheckt.

De luchtvaartmaatschappij somt echter ook 19 hondenrassen op die ze niet voor deze Pet on Board-service in aanmerking komen, deze omvatten o.a. de Pekingees, Boxer, Pug, Shar Pei, Chow Chow, Mastiff, Bulldog, Pit Bull en American Pit Bull Terrier.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!