Thailand meldt het laatste Covid-19-dodelijke ongeval: een baby van 2 maanden oud

~EDEL ARM EN RIJK MAAKT DE DOOD GELIJK~
(In de dood is iedereen gelijk.

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Thailand registreerde zijn meest recente aan het Covid19 virus gerelateerde overlijden toen een baby van 2 maanden oud bezweek aan de infectie.  Artsen zeggen dat de baby een hartaandoening had die zou kunnen hebben bijgedragen aan zijn dood.  Een andere baby heeft het virus onlangs echter verslagen, terwijl een kinderarts zegt dat de 1 maand oude jongen ongelooflijk veel geluk had gehad.

Khun Suchada Ruenglerdpong, een arts voor infectieziekten, zegt dat de jongen de jongste patiënt was in het Prachuap Khiri Khan-ziekenhuis.  Hij zou het virus hebben opgelopen van een familielid dat besmet was bij een uitvaartcentrum in de provincie.

De kleine jongen werd naar het ziekenhuis gebracht omdat hij ademhalingsmoeilijkheden had.  Zijn ouders zeiden dat de moeilijkheden had Met ademenen. De doktoren zeiden dat de jongen een longinfectie had maar geen intubatie nodig had.  Ze zeggen dat hij hetzelfde werd behandeld als een volwassene.  Hij kreeg favipiravir en werd nauwlettend gevolgd omdat er andere bijwerkingen zouden kunnen optreden als een medicijn aan een baby werd gegeven.

Thailand heeft momenteel te maken met een derde golf van het virus, waarbij de Britse variant zich verspreidt, waardoor infecties verdrievoudigen en het aantal sterfgevallen sinds begin april verzesvoudigd is.  

Volgens de woordvoerder van het CCSA, khun Taweesin Wisanuyothin, zijn de besmettingen in de hoofdstad niet vertraagd.

“De nieuwe besmettingen in Bangkok zijn nog steeds hoog.  Over het algemeen nemen nieuwe gevallen nog steeds toe. “

De meest recente gevallen omvatten 29 clusters in markten en meest recentelijk bouwplaatsen in het Laksi-district.  Het ministerie van Volksgezondheid is momenteel van plan om eind juli 5 miljoen mensen te vaccineren.  De hoofdstad registreerde elke dag het hoogste aantal nieuwe besmettingen met 1.843 op maandag, vergeleken met het landelijke hoogste aantal van 9.635.  Het ongewoon hoge aantal besmettingen doet zich voor nadat 12 gevangenissen in Thailand besmet bleken te zijn met Covid, wat neerkomt op 6.853 nieuwe besmettingen per dag.

De autoriteiten van Bangkok kondigen aan dat ze samenwerken met particuliere instellingen om tegen eind mei 25 vaccinatiecentra te openen met als doel vaccinaties tegen juni beschikbaar te maken voor het grote publiek.  De aankondiging komt nu er nieuwe Covid-19-clusters zijn ontstaan ​​in de hoofdstad van Thailand en naar verwachting zullen tegen eind juli 5 miljoen inwoners zijn gevaccineerd.  Gisteren maakte de gezondheidsfunctionarissen bekend dat ze streven naar een zgn. groepsimmuniteit en van plan te zijn om 38.000 tot 50.000 mensen per dag te vaccineren.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Reuters.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!