Het minimumloon in Thailand zal niet drastisch verhoogd gaan worden

BANGKOK:- De minister van Arbeid, Khun Suchart Chomklin, beloofde gisteren dat het dagelijkse minimumloon dit jaar zal worden verhoogd, hoewel hij zei dat de verhoging niet drastisch zal zijn om bedrijven te beschermen die nog steeds lijden onder de economische gevolgen van de Covid19 pandemie.

De verhoging zal worden beslist door een nationale tripartiete looncommissie, die rekening zal houden met de stijgende kosten van levensonderhoud, zei hij.

Khun Suchart, die de zorgen over het begrotingsvoorstel van het ministerie op donderdag in de Tweede Kamer aan de orde stelde, legde uit waarom het onwaarschijnlijk is dat de eis voor een verhoging van 48% zal worden goedgekeurd.

“Loonaanpassingen zullen moeten worden doorgevoerd naarmate de economie herstelt, maar veel bedrijven herstellen nog steeds van de tijdelijke sluitingen tijdens de pandemie”, zei hij.

Het dagelijkse minimumloon werd een jaar na de enorme overstromingen in 2012 herzien, maar tussen 2014 en 2015 werd het bevroren.

Het minimumdagloon is in januari 2020 voor het laatst verhoogd van 313 baht naar 336 baht.

Khun Suchart zei dat het nieuwe minimumdagloon, waarover een nationale tripartiete looncommissie zal beslissen, op 1 januari volgend jaar van kracht zal worden.

De huidige minimumlonen verschillen per provincie, het hoogste is 336 baht per dag in Chonburi en Phuket, en het laagste is 331 baht in de drie meest zuidelijke provincies Narathiwat, Pattani en Yala.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand   
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!