Thailand mag volgende zware tropische regens verwachten

BANGKOK:- Een tropische depressie zal zich vanaf vandaag in de Golf van Bengalen richting Thailand begeven en zal naar verwachting vanaf aanstaande dinsdag zware regenval in de noordelijke, centrale, oostelijke en zuidelijke regio’s veroorzaken, zo waarschuwde het Thais Meteorologisch instituut.

Een tropische depressie ontstaat wanneer een depressie gepaard gaat met onweersbuien die een cirkelvormige windstroom creëren met maximale aanhoudende wind onder 40 mph (63 km / h). 

Om 04:00 uur vanmorgen bevond de tropische depressie zich in de centrale Golf van Bengalen met maximale windsnelheden van rond de 55 km/u. De tyfoon trekt momenteel naar het noorden en iets naar het westen met een snelheid van ongeveer 15 km/u

Verwacht wordt dat het op zondag-maandag (14-15 mei 2023) tussen Bangladesh en Myanmar aan land zal komen en later in de week zware regenval in verschillende delen van Thailand zal veroorzaken.

Mensen in de noordelijke, centrale, oostelijke en zuidelijke regio’s wordt geadviseerd op te passen voor de gevaren van onweer en zware regenval.

Er worden windgolven van ongeveer 2 meter in de noordelijke Andaman Zee verwacht terwijl inn de zuidelijke Andamanse Zee een deining van zo’n 2 tot 3 meter wordt verwacht. 

Schippers in de Andamanse Zee en de zuidelijke Golf van Thailand moeten voorzichtig navigeren en gebieden met onweer vermijden. Kleine boten in de noordelijke Andamanse Zee moeten de komende dagen aan wal blijven.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!