Thailand maakt zich zorgen over het aantal Omicron BA.4, BA.5 in Europa en Zuid-Afrika

BANGKOK:- Een wereldwijd wetenschappelijk initiatief GISAID heeft gemeld dat Europa en Zuid-Afrika meer patiënten hebben ontdekt die besmet zijn met Omicron, met name de BA.4- en BA.5-subvarianten, die zijn gemuteerd van het originele Covid-virus dat in Wuhan is gevonden, zo vertelde Dr. Wasan Chantrathit, hoofd van het Centrum voor Medische Genomics van de Ramathibodi ziekenhuis in Bangkok.

“Het is zorgwekkend dat tests aantonen dat BA.4 en BA.5 zich snel kunnen vermenigvuldigen in menselijke longcellen, wat longontsteking gemakkelijker zou kunnen veroorzaken dan de BA.1 en BA.2 subvarianten, die zich sneller kunnen vermenigvuldigen in het slijmvlies van de bovenste luchtwegen maar zich zelden verspreiden.  tot in de longen’, zei hij.

“De Wereldgezondheidsorganisatie, het WHO moet de BA.4 en BA.5 echter nog aankondigen als subvarianten van zorg, aangezien verdere evaluatie nog moet worden uitgevoerd bij een groot aantal gehospitaliseerde patiënten.”

Dokter Wasan zei dat Thailand sinds april 2022 23 gevallen van BA.4 en 26 met BA.5 heeft gemeld, waarvan de meeste buitenlanders waren die het land binnenkwamen.

Steekproeftesten in woningen in Bangkok en de omliggende provincies door het Center for Medical Genomics vonden geen gevallen waarbij de twee varianten betrokken waren.

Volgens het GISAID-rapport kunnen infecties die in de afgelopen 60 dagen in Thailand zijn gevonden, worden onderverdeeld in negen subvarianten:

“Het is moeilijk te zeggen of er een nieuwe piek of uitbraak zal plaatsvinden in Thailand, omdat aanvullend onderzoek nodig is om de nieuwe subvarianten te leren kennen”, aldus Wasan.

 “WHO heeft duidelijk gemaakt dat Omicron niet de laatste Covid-variant zal zijn die zich in de wereld verspreidt, daarom moeten we de nieuwe mutaties blijven observeren en bestuderen, en ook mensen bewust maken van de huidige situatie, zodat iedereen waakzaam blijft maar niet in paniek raakt  ,” zo voegde hij toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!