Thailand lanceert het “Smart Grocery Plus-programma” ten voordele van de kleine lokale exploitanten van supermarkten 

THAILAND Het ministerie van Handel in Bangkok heeft een zgn. slim boodschappen plan onder de naam ​”Smart Grocery Plus”-programma gelanceerd, om in samenwerking met 28 partners uit de publieke en private sector het concurrentievermogen van lokale exploitanten van supermarkten te vergroten te midden van de toegenomen concurrentie op de binnenlandse retailmarkt.

Volgens plv. minister van Handel, khun Sinit Lertkrai, is het programma “Smart Grocery Plus” bedoeld om kleine Thaise supermarkten in het hele land te promoten en te ontwikkelen om slimmer te worden door een goed imago, het gebruik van technologie in winkelbeheer en een online kanaal.

Maar wat nog belangrijker is, is dat het programma tot doel heeft de bedrijfskosten voor lokale supermarkten te verlagen, hun omzet te verhogen en hun concurrentievermogen te vergroten.

In het kader van het programma selecteert het departement van handel van het ministerie van Economische Ontwikkeling en van het Ministerie van Handel 286 supermarkten in het hele land en bouwt ze om tot prototypewinkels die later kleine kruideniers in het hele land zullen helpen slimmer en efficiënter zaken te doen.

Het programma is bedoeld om een ​​prototypewinkel in staat te stellen een netwerk van drie slimme supermarkten op te bouwen, waarbij het totale aantal slimme supermarkten tegen het einde van dit jaar naar verwachting 738 zal zijn.

Volgens Khun Sinit zullen het ministerie van Handel en partners richtlijnen opstellen voor de ontwikkeling van slimme supermarkten in elke dimensie en de technologie naar digitale platforms brengen om lokale supermarkten sterker te maken.

De lokale supermarkten die worden ontwikkeld en geüpgraded om zgn. slimme supermarkten te worden, krijgen een logo met de tekst ​“Smart Grocery Plus by DBD and friends” op de voorkant van hun winkels.  Het logo toont het potentieel van lokale supermarkten die zijn ontwikkeld en geüpgraded tot slimme supermarkten.

De ontwikkeling zal verband houden met de bedrijfsvoering en managementtechnologie, met een mooie, lichte, schone en comfortabele inrichting, die klanten naar de winkels zou trekken. De ontwikkeling zou de verkoop verhogen en kansen creëren om deel te nemen aan overheidshulpprojecten om de kosten van levensonderhoud voor de bevolking te verlagen, zei de heer Sinit.

Het Smart Grocery Plus-programma is een uitbreiding van het Smart Grocery-project, dat tot doel heeft de kennis en het potentieel te verbeteren van ondernemers die nog geen prototype groot- en detailhandel hebben ontwikkeld.

Het programma zal worden uitgevoerd door het Departement Economische Ontwikkeling in samenwerking met de Vereniging Groot- en Kleinhandel en de Provinciale Handelsbureaus, die de activiteiten van de bedrijven nauwlettend zullen volgen en hen zullen bijstaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!