Recordaantal Thaise bessenplukkers deze zomer in Finland verwacht

HELSINKI:- Het aantal Thaise bessenplukkers dat deze week in Finland aankomt, zal naar verwachting een recordhoogte bereiken. De Thaise autoriteiten hebben toegestaan dat in 2022 meer dan 4.000 bessenplukkers in Finland komen werken, 500 meer dan in de voorgaande jaren.

Het arbeidsbureau van Noord-Ostrobotnië coördineert de komst van de bessenplukkers. Volgens toezichthouder Mari Tuomikoski kan nog niet worden bevestigd of het door de Thaise autoriteiten toegestane quotum zal worden opgevuld. Van de grote bessentelers zal Polarica Berries and Fruits 1.100 bessenplukkers naar Finland halen, en Marja Bothnia Berries zal 900 seizoensarbeiders verwelkomen.

Tuomikoski zegt dat verschillende autoriteiten en ministeries betrokken zijn bij de planning van de komst van de werknemers.

Thaise plukkers zijn belangrijk voor de Finse bessensector. Twee jaar geleden vreesde men dat de hele oogst verloren zou gaan toen de Thaise autoriteiten de toegang van plukkers tot Finland beperkten vanwege de pandemie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: yle.fi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!