Thailand laat vakantiegangers meebetalen aan herstel uit coronacrisis

BANGKOK:- Thailand wil buitenlandse vakantiegangers laten meebetalen aan het herstel van de toeristische sector in het land, nadat de reisbranche wereldwijd een flinke klap heeft gekregen door de coronacrisis. De regering in Bangkok heeft een plan gepresenteerd om iedere toerist 300 baht, omgerekend 7,91 euro, te laten betalen.

Volgens een woordvoerder van de regering zal de bijdrage helpen bij de financiering van lokale toeristische attracties, vergelijkbaar met de toeristenbelasting die in veel andere landen bestaat. Ook is het geld deels bedoeld voor een soort verzekeringsprogramma voor vakantiegangers, voor als mensen bijvoorbeeld in het ziekenhuis terechtkomen.

De maatregel moet al in april ingaan. De heffing zal dan worden toegevoegd aan de prijzen van vliegtickets. Er moet nog worden bepaald hoe mensen die over land Thailand binnenkomen, moeten betalen.

De Thaise regering verwacht dit jaar ongeveer 5 miljoen buitenlandse bezoekers, voornamelijk uit Europa en de Verenigde Staten. Daarbij gaat de overheid ervan uit dat Chinese en Indiase toeristen nog even wegblijven. Mochten die ook weer massaal afreizen naar Thailand, dan kan het aantal bezoekers oplopen tot 9 miljoen. Als er nog meer grenzen weer opengaan, zou het totaal zelfs richting de 15 miljoen kunnen gaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:Photosstock 
Content: redactie 
Bron: Belga

3 gedachten aan “Thailand laat vakantiegangers meebetalen aan herstel uit coronacrisis”

  1. Mooi.
    Dan kunnen die belachelijke corona verzekeringen van tafel.
    En voor de O-x en business visa komt natuurlijk een refund loketje in de aankomsthal, want dat zijn geen toeristen.

  2. Laat Thailand eerst maar eens opengaan. Er wordt weinig gedaan om de stroom van toeristen op gang te brengen. De komende 2 jaar zal Thailand dicht blijven is mijn voorspelling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!