De Covid19 uitbraak in Pattaya wordt niet adequaat aangepakt door de administratieve rompslomp over “Hospitels”

PATTAYA:- De hoteliers in Pattaya hebben massaal aangeboden om ‘ziekenhuizen’ en isolatiecentra te worden, maar bureaucratische rompslomp houdt de transformatie tegen, waardoor de uitbraak van het coronavirus in Pattaya niet tot stilstand wordt gebracht.

Enkele gemeenteraadsleden van Pattaya, khun Thanet Supornsahatrangsi en khun Sinchai Wattanasartsathorn, en khun Phisut Sae-khu, voorzitter van de oostelijke Thaise hotelvereniging hebben een ontmoeting gehad het het hoofd van het Banglamung District, Wuttisak Singhadecho om het voorstel door te drukken.

Khun Phisut zei dat er 5.000-8.000 bedden nodig zijn voor de hotels die moeten worden omgebouwd tot “hospitels” voor licht zieke coronaviruspatiënten.  Maar veel geïnfecteerden zonder symptomen kunnen in plaats daarvan worden opgeslagen in gemeenschapsisolatiecentra.

De kustplaats Pattaya had vorig jaar de beschikking over 18.000 alternatieve quarantainehotelbedden.  Die hotels zijn klaar en bereid om om te bouwen tot ziekenhuizen of isolatiecentra en zouden dat snel kunnen doen, aangezien ze al door de gezondheidsdienst geïnspecteerd zijn, aldus khun Phisut.

Maar hij voegde eraan toe dat de goedkeuring niet is gegeven voor de overstap vanwege regelgeving en goedkeuringen van de Thaise overheid in Bangkok.

De genoemde gemeenteraadsleden drongen er bij de districtsbestuurder op aan om de bureaucratie te doorbreken en de omgebouwde hotels open te krijgen.  Hoe sneller het is gedaan, hoe sneller de uitbraak zal eindigen, zeiden ze.

Wat betreft thuistesten, als iemand een positief resultaat zou krijgen, hebben Chonburi Provincial Public Health Office en Banglamung Public Health vijf hotlines vrijgegeven: 099-2719305, 066-0495383, 066-0536710, 099-5062590 en 066-0537923 om zich te registreren voor medische  zorg.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in oost Thailand 
Bron: Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!