Thailand laat gevangenen ongecontroleerde kruidengeneesmiddelen tegen het Covid19 virus maken

BANGKOK:- De gevangenissen in het hele land zetten gevangenen in om kruidengeneesmiddelen te maken waarvan wordt gezegd dat ze de symptomen van Covid-19 helpen bestrijden, zo liet een functionaris weten.

De algemeen directeur van de Thaise penitiaire inrichtingen, khun Ayuth Sintoppant, vertelde dat de gevangenen 20 miljoen Andrographis paniculata-capsules maakten om Covid19 infecties te behandelen.  De kruidengeneesmiddelen worden gedistribueerd naar gemeenschappen en anderen.

Andrographis paniculata, plaatselijk bekend als Fah Talai Jone, is niet uitgebreid bestudeerd in peer-reviewed artikelen.  Een onderzoek in de Critical Review of Food Science and Nutrition wees uit dat het kruid een lage potentie heeft en mogelijk een negatief effect heeft op het metabolisme.

Volgens Somsak Thepsuthin, de huidige minister van Justitie, is het kruid echter een effectief middel tegen Covid19 virus. Elke gedetineerde heeft recht op minimaal 50 tabletten voor zijn behandeling.

Hij legde uit dat het planten van Fah Talai Jone gevangenen helpt vaardigheden te ontwikkelen die ze kunnen gebruiken nadat ze zijn vrijgelaten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The enquire 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!