Thailand’s focus op rijke toeristen zal kleine bedrijven niet ten goede komen

BANGKOK:- Met de heropening op 1 november heeft de regering geen poging gedaan om alle reizigers die naar Thailand willen terug te verwelkomen.  In plaats daarvan hebben ze zich sterk gericht op het aantrekken van de “juiste” toeristen, in een poging rijke investeerders en gepensioneerden zover te krijgen om geld naar Thailand te brengen, terwijl ze vaak de gematigde en prijsbewuste toeristen terzijde schuiven die al jaren de ruggengraat van de Thaise toeristenindustrie vormen.

Het voorgestelde visumpakket voor de lange termijn is rechtstreeks gericht op slechts 4 soorten reizigers:

  • Rijke internationale toeristen met activa in meerdere landen ter waarde van minimaal $ 1 miljoen die minimaal $ 500.000 (16,5 miljoen baht) moeten investeren in staatsobligaties.
  • Rijke gepensioneerden boven de 50 die een voldoende groot pensioenfonds nodig hebben om hun levensonderhoud in Thailand te dekken en die minimaal $ 250.000 in staatsobligaties moeten beleggen.
  • Digitale nomaden of werknemers van hoogwaardige buitenlandse bedrijven die op afstand willen werken vanuit Thailand.
  • Hooggekwalificeerde specialisten die als experts in geselecteerde industrieën werken.

De Minister van Energie, khun Supattanapong Punmeechaow verklaarde zelfs expliciet dat in plaats van te proberen 40 miljoen reizigers aan te trekken zoals de toeristencijfers van vóór Covid-19, ze slechts 1 miljoen grootschalige uitgaven willen aantrekken waarvan zij denken dat ze dezelfde inkomsten zullen genereren.  

In 2019 was toerisme goed voor 11,4% van het BBP, ongeveer 2 biljoen baht, wat betekent dat het nieuwe regeringsplan ervan uitgaat dat elk van deze high-roller toeristen ongeveer 2 miljoen baht zal uitgeven tijdens hun vakantie of leven in Thailand.

Véél ondernemers zijn echter gefrustreerd en boos omdat ze in de steek zijn gelaten door het verheven plan van de regering om luxe en welvarende bedrijven te laten bloeien, maar alle bedrijven die zich richten op middenklasse- en budgetreizigers zullen vrijwel geen inkomen zien.  Een focus op high-end toeristen zal geld opleveren voor ketens en vermogend onroerend goed, maar zal weinig of niets doen om de economie voor de gemiddelde Thaise persoon of bedrijf te stimuleren.

Bali heeft onlangs soortgelijke voornemens aangekondigd om backpackers te verbieden als het land heropent om een ​​toeristisch herontwerp door te voeren en toeristen met hogere uitgaven aan te trekken.  Bewegingen als deze in Indonesië en Thailand zouden een toeristische hausse kunnen veroorzaken voor landen als Cambodja, waar de bevolking een vaccinatiegraad van 80% nadert, veel meer dan de 38% van Thailand die mogelijk de miljoenen backpackers en budgetreizigers zou kunnen verwelkomen met open armen die al jaren het brood en de boter zijn van het Zuidoost-Aziatische toerisme.

Toch zien veel regeringen de Covid19 pandemie als een resetknop, een kans om opnieuw te beginnen en hun imago en reputatie opnieuw vorm te geven, zoals de eerste dag van een kind op een nieuwe school in een nieuwe stad.  Maar met de heropening van landen over de hele wereld en veel negatieve meningen over de ingewikkelde terugkeerprocedure voor toeristen naar Thailand, is dit misschien niet het moment om te kiezen.

Velen suggereren ook dat het idee dat minder maar kwalitatief betere toeristen het milieu ten goede komen, zoals de minister van Energie suggereerde, rijke toeristen richten juist veel meer schade aan het milieu, aangezien luxe accommodaties en transport veel meer water en hulpbronnen gebruiken dan backpackers, die bussen en slaapzalen delen .

De welgesteld toeristen die genieten van cocktails en maaltijden in hun resort, investeren dan ook veel minder geld in de lokale economie, terwijl budgetreizigers de neiging hebben om op lokale markten te winkelen en in lokale restaurants te dineren, wat direct bijdraagt ​​aan kleine en middelgrote bedrijven die het meest te lijden hebben van Covid-infectie.

Velen in de toeristenindustrie kijken reikhalzend uit naar de groei van de internationale toeristenindustrie, maar willen dat de regering zich niet langer richt op rijke reizigers die niet per se ten goede komen aan de lokale economie, en zich richt op het werpen van een breed net rond het aantrekken van de meeste toeristen van alle demografieën.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The enquire 

2 gedachten aan “Thailand’s focus op rijke toeristen zal kleine bedrijven niet ten goede komen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!