Thailand krijgt een deel van 80 miljoen Covid19 vaccins die door President Biden aan landen in nood geschonken worden.

~HIJ WEET TE GEVEN EN TE NEMEN~
(Opkomen voor de eigen rechten, zonder die van een ander te ontkennen)

BANGKOK:- De Amerikaanse ambassade in Bangkok liet gisteren in een Facebook bericht weten dat president Joe Biden van plan is 80 miljoen Covid-19-vaccins aan landen in nood, waaronder Thailand te leveren.

 “Thailand zal een deel van de veilige en effectieve vaccins ontvangen van deze wereldwijde donatie.  De Verenigde Staten delen deze vaccins om levens te redden en de wereld te leiden bij het beëindigen van de pandemie”, aldus de ambassade post. 

“President Bidens plan voor de 80 miljoen gedoneerde doses omvat meer dan 23 miljoen voor Azië, een inspanning die de regio – en Thailand – veilig zal houden.  Deze donaties komen bovenop de $ 4 miljard aan toezeggingen van de Verenigde Staten aan Covax, het Covid-19 Vaccines Global Access Initiative, inclusief een half miljard Pfizer-doses voor het komende jaar.”

Onder verwijzing naar het gezamenlijke werk van de twee landen om kritieke problemen met betrekking tot de volksgezondheid gedurende 60 jaar aan te pakken, zei de post dat Washington tot op heden meer dan $ 40 miljoen (1,28 miljard baht) aan Covid-19-gerelateerde hulp aan Thailand heeft verstrekt.

“De hulp van de VS omvat tot dusver $ 28,5 miljoen aan ventilatoren, beademingsapparatuur, testkits, chirurgische maskers, veiligheidsbrillen en andere beschermende uitrusting aan Thaise artsen en verpleegkundigen, plus steun voor ontheemden langs de grens.  

Bovendien hebben de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie, die al meer dan 40 jaar een partner zijn van het Thaise ministerie van Volksgezondheid, 13 miljoen dollar aan COVID-19-gerelateerde hulp verleend”, voegde de post eraan toe.  “Ons plan om vaccins te doneren zal deze hulp aanzienlijk vergroten.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Facebook Amerikaanse ambassade 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!