Thailand komt niet in aanmerking voor het geheime recept voor antivirale pillen van Pfizer

THAILAND:- Het koninkrijk komt niet in aanmerking om het geheime recept van Pfizer voor zijn antivirale pil Paxlovid Covid-19 te ontvangen, omdat het koninkrijk een land met een gemiddeld tot hoog inkomen is, zo het Department of Medical Services eerder deze week weten.

De opmerking kwam nadat Pfizer had aangekondigd dat het de juiste samenstelling voor antivirale pillen tegen Covid19 aan 95 landen zou uitdelen.  Om welke landen het gaat, wil de pharmacist niet zeggen.

Afdelingsdirecteur-generaal Dr. Somsak Akksilp zei dat Thailand de antivirale pil echter sneller zou ontvangen dan landen die in aanmerking komen voor het recept, aangezien Thaise overheidsinstanties hebben samengewerkt met Pfizer.

“Thailand zal vooralsnog met Pfizer gaan onderhandelen in een poging om het Paxlovid-recept te verkrijgen”, zei hij.

Somsak zei verder dat het departement van de controleur-generaal donderdag een vergadering zal houden om de aanschaf van Molnupiravir Covid-19 antivirale pillen te overwegen.

“We verwachten en hopen volgende week een inkoopcontract te ondertekenen”, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!