Nieuw takeaway restaurant Thanakorn brengt authentieke Thaise keuken naar de Gentstraat in Deinze

DEINZE:- In de Gentstraat 17/1 vind je sinds enkele weken een takeaway restaurant met een hoog streetfoodgehalte. Dankzij Thanakorn is het centrum van Deinze heel wat pikante curry’s, noedels, wokgerechten, tom kha kai en andere Thaise klassiekers rijker. Probeerde jij nog nooit een authentieke Pad Thai? Dan heb je nu die kans!

Eerder dit jaar verhuisde de Deinse nachtwinkel Night Rider naar de overkant van de straat en kochten Lawan Chaichum en haar zoon Thatphum het gebouw dat tot voor kort de winkel huisde. Omdat Lawans professionele kookkunsten al zo’n 25 jaar meegaan, vroeg Thatphum zijn mama of ze geen Thaise eetzaak wou starten in de lege handelsruimte. Voordat ze naar België kwam, had Lawan namelijk een populair streetfoodkraam in Bangkok. Haar schoondochter Lisa, Thatphums vrouw, vertelt er enthousiast over: “Mensen vonden Lawans eten zo lekker dat ze altijd eerst in de rij gingen staan bij haar kraam. Pas als Lawans eten op was, werd er aan de andere kramen aangeschoven.”

Maar hebben de Thaise gerechten van Thanakorn ook succes in Deinze? 
“Onze openingsdag verliep goed en sindsdien hebben we al enorm drukke dagen gekend. Natuurlijk is het met een nieuwe zaak altijd een beetje zoeken, maar de familie is heel tevreden met de bestellingen van de afgelopen weken. Hoewel we ons momenteel richten op takeaway, willen we binnenkort ook leveringen proberen doen”, zegt Lisa, “Wie trouwens denkt dat ter plaatse eten niet gaat, hoeft niet te vrezen. We hebben ook enkele tafeltjes waar je op je gemak je takeaway maaltijd kan opeten.”

En de keuze van Thanakorn biedt voor elk wat wils. Raadpleeg het menu op de website en bestel je takeawaygerecht telefonisch (09 278 02 02) of ter plaatse in de Gentstraat 17/1 in Deinze (tussen Amby Dienstencheques en Studio Carlos Van Daele).
Je kan het team ook via mail bereiken op thanakorn-takeaway@hotmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!