Regeringswoordvoerder Thailand bezorgd over files als vrachtwagens wegen blokkeren

BANGKOK:- De regeringswoordvoerder, Khun Thanakorn Wangboonkongchana uitte gisteren zijn bezorgdheid aan de Land Transportation Association of Thailand, nadat deze had gewaarschuwd dat vrachtwagens wegen zouden blokkeren als de regering niet zou ingaan op hun eis om de dieselprijs te beperken tot 30 Baht per liter.

Thanakorn vreest dat de verplaatsing van vrachtwagenchauffeurs tot files in de hoofdstad zou leiden en het vrije verkeer zou aantasten. Hij zei dat premier Prayut Chan-o-cha al had bevestigd dat de regering elke sector in gelijke mate zou helpen.

Thanakorn had eerder bekend gemaakt dat een mobiele kabinetsvergadering dinsdag een lening van 20 miljard Baht aan het Oliefonds goedkeurde.  Het fonds zal de prijs van diesel kunnen beperken tot 30 Baht per liter.

Verenigingsvoorzitter, khun Apichart Pairoonrueng had dinsdag een “Truck Power Season 2”-protest georganiseerd, waarbij méér  dan honderd vrachtwagens over de wegen Sukhumvit, Bang Na-Trad en Kanchanaphisek, evenals over de Aziatische snelweg naar het ministerie van Energie reden.

Truckers die protesteerden tegen de hoge dieselprijs wilden een brief overhandigen aan minister Sontirat Sontijirawong, maar die werd in plaats daarvan ontvangen door plv. permanent secretaris Somboon Norkaew.

Apichart vroeg de regering om de dieselprijs te beperken tot 25 THB per liter, de dieselaccijns met 5 THB per liter te verlagen en een jaar lang te stoppen met het inzamelen van geld voor het Oliefonds.

 Hij gaf de regering 15 dagen om te beslissen.

Als de regering niet voor de deadline reageert, waarschuwde de vereniging dat het slechts 20 liter diesel in elke vrachtwagen zou vullen en dat de voertuigen Bangkok binnen zouden worden gereden en abrupt tot stilstand zouden komen op straat wanneer de kleine hoeveelheid benzine opraakt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!