Thailand komt met testkits om te controleren of het bezit van cannabisextract legaal is

BANGKOK:- Het departement Medische Wetenschappen streeft ernaar om 15.000 sets testkits voor cannabisextracten gratis aan te bieden, zodat burgers en ondernemers kunnen controleren of het cannabisextract in hun bezit als verdovend middel wordt beschouwd of niet.

Hoewel cannabis vanaf 9 juni is gelegaliseerd voor medisch en commercieel gebruik, wordt cannabisextract met tetrahydrocannabinol (THC) voor meer dan 0,2 procent nog steeds als verdovende middelen beschouwd.

De directeur-generaal van de afdeling, Dr. Supakit Sirilak, zei dat als cannabisextract meer dan 0,2 procent THC heeft, het extract naar laboratoria moet worden gestuurd voor verdere tests.

Deze stap is bedoeld om mensen in staat te stellen veilig toegang te krijgen tot cannabis, en om de efficiëntie van laboratoria op het gebied van verificatie van cannabisextracten in medicijnen, voedsel, dranken en menselijk bloed te vergroten, zei hij.

Hij legde uit dat de “Test Kann” -kit binnen 15 minuten resultaten kan opleveren en buitenshuis kan worden gebruikt, vergelijkbaar met de covid19 antigeentestkit.

Er verschijnt slechts één rood-paarse balk op de testkit als het THC-gehalte hoger is dan 0,2 procent, terwijl twee rood-paarse balkjes betekenen dat de THC niet hoger is dan 0,2 procent, legde hij uit.

Hij zei dat de afdeling momenteel overweegt welke groepen mensen de gratis 15.000 sets testkits moeten ontvangen en wanneer de weggeefactie moet beginnen.

Hij voegde eraan toe dat de afdeling klaar is om technologie met betrekking tot de testkit door te geven aan particuliere organisaties, zodat zij de testkits voor verkoop kunnen produceren.

De productiekosten van deze testkit zullen ongeveer 100 baht per set gaan bedragen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!