Thailand kent géén internetvrijheid en daalt tot de 36 ste plaats in jaarlijkse enquête Freedom House Washington

WASHINGTON:-  De laatste cijfers over “Vrijheid op het Net” zijn bekendgemaakt in een jaarlijkse enquête van de in Washington gevestigde NGO Freedom House, Thailand ontving daarbij een vernietigende beoordeling.

De Thaise krant “ Sanook News” meldde dat Thailand volgens vele criteria slechts 36 punten van de 100 kreeg en dit rangschikte het land onder degenen zonder internetvrijheid.

De rating van Thailand is sinds 2017 met drie punten gedaald en er was een “duidelijke grens aan de vrijheid op internet” sinds de straatprotesten vorig jaar begonnen.

Online opmerkingen die onder de loep werden genomen, het gebruik van het nooddecreet en de controle van de pers droegen allemaal bij aan de lage score.

Maar het had nog erger kunnen zijn, daar buurland Myanmar tot het derde slechtste ter wereld met een score van 17 genoemd werd, toch blijft Thailand ver achter bij buurlanden zoals Maleisië (58) en Singapore (54).  De Filippijnen hadden een rating van 65.

Top in de wereld was IJsland met 96, gevolgd door technisch onderlegde Estland met 94.

Zoals verwacht eindigde China het laatste met 10 punten op de parameter.
Iran met 16 was de enige andere van de 70 landen die onder de 20 werden beoordeeld.Anderen waren onder meer:
Australië 75
VS 75
VK 78
Frankrijk 78
Duitsland 79 
Canada 87

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in USA
Bron: Sanook News

Eén gedachte over “Thailand kent géén internetvrijheid en daalt tot de 36 ste plaats in jaarlijkse enquête Freedom House Washington”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!