Restaurant in Soi 7 van de Jomtien Beach Road in Pattaya betrapt op het schenken van alcohol, alle gasten werden naar het politiebureau afgevoerd

JOMTIEN:- Gisteravond werden vijftien mensen in een restaurant in Jomtien gearresteerd en beschuldigd van illegaal drankgebruik, wat in strijd is met de Covid19 beperkingen in Pattaya.

Gisteravond viel de politie van Pattaya in een niet nader genoemd restaurant in Jomtien binnen dat verdacht werd van het verkopen van alcohol. De politie arriveerden vroeg in de avond bij het restaurant en ontdekten dat negen buitenlanders en vijf Thaise staatsburgers plus de eigenaar of manager aan de drank zaten. De politie arresteerde zowel Thaise burgers als expats vanwege het overtreden van zowel nationale als provinciale voorschriften tegen openbaar drinken.

De politie meldde wel dat ze het restaurant kwamen inspecteren nadat lokale bewoners geklaagd hadden dat er buitenlanders in het geheim met Thaise mensen samenkwamen om in dit restaurant in soi 7 van de Jomtien beach road.

De groep gasten die betrapt werd op drinken, droeg naar verluidt géén mondkapjes en sociale afstand was ver te zoeken.Alle 15 mensen in het restaurant werden in hechtenis genomen en naar het politiebureau van Pattaya gebracht om te worden aangeklaagd.

Restaurants die alcoholische dranken schenken aan klanten en mensen die alcohol consumeren in groepen overtreden de  huidige gezondheidswet van Chonburi alsook het landelijk bevel van het CCSA, dat alle bars en uitgaansgelegenheden in het land sinds 10 april heeft laten sluiten en restaurants heeft verboden om alcohol te verkopen  .

Straffen voor overtredingen van deze bevelen omvatten boetes tot 40.000 baht en tot 2 jaar gevangenisstraf, hoewel eerdere gevallen veel lichtere straffen kenden, waarbij overtreders over het algemeen geen gevangenisstraf kregen en minimale boetes kregen.

Critici van dit harde optreden hebben er snel op gewezen dat, hoewel lokale en toeristische economieën eindeloos hebben lijden onder de huidige Covid19 beperkingen, het overgrote deel van Covid19 infecties, zelfs in populaire toeristische plaatsen zoals Pattaya en Phuket, afkomstig zijn van werkkampen, bouwplaatsen, fabrieken en andere industriële locaties.

 BRON: Het Pattaya Nieuws

Eén gedachte over “Restaurant in Soi 7 van de Jomtien Beach Road in Pattaya betrapt op het schenken van alcohol, alle gasten werden naar het politiebureau afgevoerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!