Thailand is van plan om de verkoop van benzine en dieselauto’s tegen 2035 te verbieden

~DAT IS ANDERE TABAK~
(Dat is wat anders, dat is moeilijker)

BANGKOK:- In het afgelopen jaar was er geen gebrek aan activiteit op het gebied van elektrificatie vanuit Thailand en Indonesië, waarbij beide landen hun intentie onderstreepten om die weg op krachtige wijze te omarmen.

Die ambitie is geschetst via plannen voor de productie van elektrische voertuigen (EV) tot die van batterijproductie en infrastructuurontwikkeling, die met grote regelmaat worden gemaakt.

Een van de laatste ontwikkelingen komt uit Thailand, dat heeft gezegd dat er vanaf 2035 alleen emissievrije voertuigen in het land worden verkocht.

De voorgenomen stap om tegen die tijd volledig elektrisch te gaan, is volledig in lijn met het plan van het land om een ​​Zuidoost-Aziatische hub te worden voor de productie van elektrische voertuigen, zo meldt Bloomberg.

Dat streven is overigens niet nieuw.  Vorig jaar kondigde Thailand het beleid aan om er binnen vijf jaar een EV-productiebasis voor de regio van te maken, en nu wordt de beweging versneld om terrein te winnen.

“We kunnen zien dat de wereld die kant op gaat, dus we moeten snel handelen.  We willen die groei na de pandemie opvangen, en we hebben de ambitie om het productiecentrum te zijn omdat we de bestaande toeleveringsketens al hebben ”, aldus Khun Kawin Thangsupanich, een adviseur van de nationale beleidscommissie van het ministerie van Energie.

Het nieuwe plan stelt ook als doel om tegen het einde van het decennium 50% van alle nieuwe auto-inschrijvingen te hebben voor 50% van alle nieuwe auto-inschrijvingen, een stijging ten opzichte van de 30% die eerder was vastgesteld toen het land de intentie aankondigde om tegen het einde van het decennium 750.000 elektrische voertuigen per jaar te bouwen. Dat totaal omvat commerciële toepassingen en tweewielers.

Nu het land een streefdatum heeft vastgesteld voor het uitfaseren van auto’s met verbrandingsmotoren, is de volgende stap voor de overheid om die overgang te faciliteren.

Volgens Kawin kan dit worden gedaan door fiscale prikkels aan te bieden, de juiste infrastructuur uit te bouwen en regelgeving te ontwikkelen die de productie van elektrische voertuigen bevordert en consumenten ertoe aan te zetten dergelijke auto’s te kopen.

Hoewel volledige elektrische voertuigen momenteel minder dan 1% van de auto’s in Thailand uitmaken, is het opstellen van een tijdlijn voor implementatie een noodzakelijke stap om groei te verzekeren, aldus Khun Yossapong Laoonual, erevoorzitter van de Thaise vereniging voor elektrische voertuigen.

 ”Als we de adoptie van elektrische auto’s op een natuurlijke manier laten gebeuren, kan het te lang duren.  Als producent maakt het stellen van een duidelijk doel het land aantrekkelijker voor investeringen ”, legt hij uit.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: bloomberg.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!