Oplichter die zich voordeed als dokter gearresteerd voor het verkopen van mondkapjes en andere medische items.

~IEMAND EEN OOR AANNAAIEN~
(Iemand oplichten)

SAMUT PRAKAN:- Een Thaise man die zichzelf uitgaf als arts is tegen de lamp gelopen. De man verkocht mondkapjes en andere medische artikelen via het internet. Zijn klanten wilden producten van de verdachte kopen in de overtuiging dat het kwaliteitsartikelen waren, aangezien hij liep geloven dat hij arts van een vooraanstaand privé ziekenhuis was.  

De meeste van zijn klanten hebben hun bestelling nooit ontvangen.  De verdachte gaf toe dat hij dit al zeker 10 jaar doet.  Generaal Suwat Sangnum van politie ontving op 23 mei 2021 een arrestatiebevel van de Crime Suppression Division (CSD).  230/2564 afgegeven op 20 mei 2021.

 De CSD ontving klachten van slachtoffers waarin stond dat Theerapon hen had opgelicht tot het kopen van gezichtsmaskers voor Covid-19-bescherming, camera’s, schoenen, telefoons en zelfs skateboards.  De verdachte zou beweren dat hij een dokter was in een beroemd privéziekenhuis en foto’s sturen waarop hij operatie kleding droeg.  De verdachten vertrouwden erop dat hij, omdat hij arts was, een hoge geloofwaardigheid had.  Hij ging er uiteindelijk vandoor met het geld en kopers kregen niet wat ze hadden besteld.  De verdachte werd ook gezocht op basis van een arrestatiebevel op het politiebureau van Sarae.  Op 4 november 2020 had een slachtoffer een iPad Air en een Apple Watch besteld die samen 19.000 Baht kosten. Ook hier werden de bestelde spullen niet geleverd.

 Uit onderzoek bleek dat hij zich schuil hield in het district Bang Phli, in de provincie Samut Prakan, wat leidde tot de arrestatie.  Theerapon gaf toe dat hij dit al minstens 10 jaar deze praktijken uitoefende.  Hij adverteerde altijd als een dokter die producten verkocht en dat werkte altijd.  Als een klant bewijs wilde, stuurde hij hem nepfoto’s van hem als dokter en een nep-dokters-ID.  Hij heeft trok zelfs operatie kleding aan voor wanneer een geïnteresseerde koper een videogesprek wilde hebben.  Theerapon onthulde ook dat hij verslaafd is aan gokken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod.com
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!