De verpakkingsindustrie van rijst in Thailand verzekerd geen prijsstijging ondanks hogere productiekosten

BANGKOK:- De Thaise vereniging van rijstverpakkers ontkent de berichten over prijsverhogingen voor verpakte rijst tot 30 baht voor een zak van 5 kilo.

Khun Somkiat Makcayathorn, voorzitter van de vereniging, liet weten dat er geen prijsverhoging zal plaatsvinden ondanks een stijging van 30 procent van de productiekosten voor transport, verpakking en grondstof.

“De circulerende berichten dat wij de prijzen gaan verhogen, zijn onjuist”, zo beweerde hij.

Khun Somkiat, die ook als directeur fungeert bij de grote rijstproducent Patum Rice Mill en Granary Plc, legde uit dat de rijstverpakkers alleen de aangeboden korting zouden verlagen, wat zou resulteren in hogere detailhandelsprijzen, die nog steeds lager zouden zijn dan de voorgestelde prijzen  op het pakket.

“Het is onmogelijk om de prijs van verpakte rijst te verhogen tot 30 baht per zak, hoewel de producenten te maken hebben gehad met hogere kosten van minstens 30 procent”, zei hij.

 Somkiat zei dat rijstverpakkers promotiecampagnes zoals de’koop er één, krijg er twee’-aanbiedingen of een grote korting op de adviesprijs zouden schrappen.

Volgens hem hebben rijstverpakkers ervoor gekozen om de hogere kosten en het bedrijfsverlies op te vangen, omdat de concurrentie op de markt heviger is geworden.

Ondertussen zei een bron van een rijstfabriek dat de rijstprijzen dalen na de stijgingen van een paar weken geleden.  Dus een prijsverhoging tot 30 baht voor een zak van 5 kg verpakte rijst is “onmogelijk”, aldus de bron.

Ook neemt het aanbod van rijst toe naarmate meer oogsten van rijst buiten het seizoen de markt overspoelen, aldus de bron.  De rijst worden nu bijvoorbeeld verkocht voor 9.000-9.200 baht per ton, minder dan de 9.600-9.900 voorheen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “De verpakkingsindustrie van rijst in Thailand verzekerd geen prijsstijging ondanks hogere productiekosten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!