Thailand is niet bij machte om korting op de stijgende elektriciteitsprijzen te geven

BANGKOK:- Tijdens de vergadering van deze morgen hield het kabinet geen rekening met noodmaatregelen voor huishoudelijke elektriciteitsgebruikers, zo onthulde een bron vanuit het gouvernementsgebouw.

Het plan met noodmaatregelen werd niet ter tafel gebracht ondanks een eerdere toezegging van de regering om de gevolgen van stijgende brandstofprijzen te verzachten.  De bron speculeerde echter dat maatregelen voor het verlichten van de energierekening volgende week tijdens de kabinetsvergadering zouden worden besproken.

Vorige week zei de minister van Energie, Khun Supattanapong Punmeechaow, dat de administratieve commissie voor energiebeleid waarvan hij voorzitter is, dat er kortingen voor huishoudelijke elektriciteitsgebruikers te midden van een recordstijging van de elektriciteitskosten in het verschiet lagen.

In de komende vier maanden zou de prijs van elektriciteit van 4 baht per eenheid naar een recordhoogte van 4,72 baht gaan stijgen.

Door de kortingen, die naar verwachting van september tot december zullen gelden, zullen de elektriciteitsrekeningen voor huishoudens die minder dan 500 eenheden per maand gebruiken, met 15 tot 75 procent worden verlaagd.

Huishoudens die minder dan 300 eenheden per maand verbruiken, krijgen een korting van 0,9204 baht per eenheid, gelijk aan het gemiddelde brandstoftarief (Ft) dat dit jaar wordt opgelegd.

De Ft wordt elke vier maanden, in januari, mei en september, beoordeeld door de Regelgevende Commissie voor energie, het ERC, die de waarde aanpast om de werkelijke kosten van het opwekken van elektriciteit weer te geven.

Khun Supattanapong schatte dat de kortingen de regering ongeveer 2 miljard baht per maand of 8 miljard baht over de vier maanden zullen kosten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

2 gedachten aan “Thailand is niet bij machte om korting op de stijgende elektriciteitsprijzen te geven”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!