De werkloosheid in Thailand is in het tweede kwartaal blijven dalen

BANGKOK:-  De Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling, het NESDC heeft laten weten dat het werkloosheidscijfer in Thailand in het tweede kwartaal van dit jaar het laagste was sinds de wereldwijde pandemie in 2020 begon.

Volgens de secretaris-generaal van het NESDC, Khun Danucha Pichayanan bedroeg de werkloosheid in het tweede kwartaal van 2022 550.000 mensen, goed voor 1,37 procent van de totale beroepsbevolking van 39,8 miljoen mensen. Dat cijfer was lager dan het werkloosheidspercentage in het eerste kwartaal van 1,53 procent, 1,69 procent in 2020 en 1,93 procent in 2021. 

Het aantal mensen met een baan lag in het tweede kwartaal rond de 39 miljoen, wat overeenkomt met een stijging van 3,1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze stijging is het gevolg van een toename van de werkgelegenheid in de niet-agrarische sector, waar in deze periode 27,4 miljoen mensen werkzaam waren. Ook de industrie, groothandel/detailhandel en transport/opslag lieten een stijging van de werkgelegenheid zien. 

Het hoofd van de NESDC noemde de dalende werkloosheidsgraad een teken dat de economie herstelt van de impact van de pandemie. Hij voegde eraan toe dat het economisch herstel heeft geleid tot een grotere vraag naar arbeid in de particuliere sector, waaronder migrerende werknemers. 

Er zijn momenteel ongeveer 2,2 miljoen migrerende werknemers in Thailand, een daling van 3,1 miljoen vóór de pandemie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NESDC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!