Terwijl de CEO van een crypto-bedrijf in Thailand ondergedoken is, confisqueert het CCIB zijn activa ter waarde van 101 miljoen Baht

CHIANG MAI:- Het lnderzoeksbureau voor cybercriminaliteit, afgekort het CCIB geheten en de Afdeling Speciaal Onderzoek, het DSI hebben vandaag beslag gelegd op activa ter waarde van meer dan 100 miljoen baht van khun Kittkorn Inta, de directeur van P Miner Cryptocurrency Group Co Ltd.

Het bedrijf, gevestigd in het hoofddistrict van de provincie Chiang Mai, wordt sinds januari van dit jaar onderzocht omdat het naar verluidt met één online investeringszwendel zou hebben gebezigd.

Het hoofd van de eerste divisie van het CCIB, generaal-majoor Ronnachai Jindamuk, zei dat de CCIB klachten had ontvangen van meer dan 380 slachtoffers die hadden geïnvesteerd in de cryptocurrency-mijnprogramma’s van het bedrijf, in totaal meer dan 300 miljoen baht, maar nog geen dividend hadden ontvangen, iets dat plechtig was beloofd.

Generaal Ronnachai zei dat het bedrijf in februari 2019 was geregistreerd als een commanditaire vennootschap die zich bezighoudt met domeinregistratie met drie partners: Kittkorn, zijn vriendin en zijn broer.  Het bedrijf breidde later uit naar de cloudverhuur en begon sinds 1 januari 2022 investeringen van mensen uit te nodigen in meer dan een dozijn cryptocurrency-mijnprogramma’s, die elk een ander bedrag aan dividend beloofden.

“Khun Kittkorn en zijn kornuiten manifesteerde het bedrijf op sociale media als een zeer succesvol bedrijf, terwijl ze foto’s plaatsten dat ze in sportauto’s reden en peperdure luxe horloges drogen om de slachtoffers warm te maken.  Bovendien plaatsten ze ook bewijzen van donaties aan verschillende goede doelen om zo een ​​positief imago te creëren”, aldus generaal Ronnachai.

De politie bezocht vanmiddag het huis van Kittkorn in de wijk San Sai in Chiang Mai, maar hij was niet aanwezig.  Ambtenaren namen vervolgens vijf sportwagens, een collectie luxe horloges, eigendomsbewijzen van huizen en landerijen en meer dan 10 spaarboekjes in beslag, samen ter waarde meer dan 101 miljoen baht waard.

Generaal Ronnachai zei dat de politie de drie verdachten op het spoor was terwijl ze nog steeds voortvluchtig zijn.  Hij vertelde er zeker van te zijn dat ze nog in het koninkrijk rondhingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!