Thailand is klaar om 160.000 buitenlandse arbeiders uit drie buurlanden het koninkrijk binnen te laten komen

BANGKOK:- Het ministerie van Werkgelegenheid, het DOE, zei dat Thailand klaar is om meer dan 160.000 buitenlandse werknemers uit drie buurlanden toe te laten onder een memorandum van overeenstemming.

De directeur van het DOE, khun Pairoj Chotikasathien zei dat het ministerie van Arbeid van plan was het probleem van het arbeidstekort op te lossen, nadat velen bang waren dat illegale immigranten Covid19 virus zouden verspreiden.  Ze zetten ook vraagtekens bij het proces om buitenlandse werknemers te importeren.

Het ministerie was van plan het probleem op twee manieren op te lossen:

  1. Open het land voor 167.961 buitenlandse arbeiders uit drie landen onder het MoU. Werkgevers zoeken 117.029 Myanmarese arbeiders, 38.933 Cambodjanen en 11.999 Laotianen.  Precies 144.709 werknemers hebben toestemming gekregen, terwijl ongeveer 6.000 Cambodjaanse en Laotiaanse werknemers onder het MoU aan het werk zijn gegaan.

Werkgevers zijn vooral op zoek naar werknemers uit Myanmar, maar er was een obstakel om deze binnen te halen vanwege de politieke situatie in dat land, zei hij.

  1. Thailand zal waarschijnlijk werkvergunningen verlenen voor 2.132.469 Myanmarese, Laotiaanse en Cambodjaanse arbeiders, zodat ze in het land kunnen blijven.

Wat betreft het opzetten van een one-stop-servicepunt in hun landen, het is een delicate stap die momenteel niet kan worden uitgevoerd.

Khun Pairoj verzocht de werkgevers die illegale werknemers willen inhuren om eerst te denken aan gezondheidsveiligheid en risico’s van Covid-19.  Hij vroeg hen dergelijke arbeiders niet in dienst te nemen, aangezien de afdeling ze legaal zal importeren onder het MoU.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!