Thailand is het land met de meeste motorrijders ter wereld

BANGKOK:- Het Pew Research Center meldde dat Thailand de meeste motorrijders ter wereld heeft.  Evenzo rijden de meeste slachtoffers van verkeersongevallen in het land op motorfietsen.

Als u ooit in Vietnam bent geweest, heeft u misschien daar het enorme aantal motorfietsen op de weg opgemerkt, vooral in Ho Chi Minh-stad.  Het zou u kunnen doen geloven dat Vietnam het grootste aantal motorrijders ter wereld heeft.

Een recent onderzoek van het Pew Research Center geeft echter aan dat Thailand wereldwijd het voortouw neemt op het gebied van motorrijden.  Volgens het onderzoek bezit 87% van de huishoudens in Thailand ten minste één motor, waarmee ze Vietnam met slechts een splinter verslaan, waar 86% van de huishoudens een motorfiets bezit.

Top tien landen met de meeste motorgebruikers ter wereld
Thailand – 87% van de huishoudens bezit een motorfiets
Vietnam – 86% van de huishoudens bezit een motorfiets
Indonesië – 85% van de huishoudens bezit een motorfiets
Maleisië – 83% van de huishoudens bezit een motorfiets
China – 60% van de huishoudens bezit een motorfiets
India – 47% van de huishoudens bezit een motorfiets
Pakistan – 43% van de huishoudens bezit een motorfiets
Nigeria – 35% van de huishoudens bezit een motorfiets
Filippijnen – 32% van de huishoudens bezit een motorfiets
Brazilië – 29% van de huishoudens bezit een motorfiets

Het Pew Research Center rapporteerde ook een soortgelijk onderzoek naar motorgebruik, uitgevoerd door de Wereldgezondheidsorganisatie, dat in dezelfde richting gaat.  De in dat onderzoek geschetste landen met een hoog motorgebruik zijn Vietnam, Cambodja, Indonesië, Thailand en de Filippijnen.

De grote vraag naar motorfietsen in Thailand word toegeschreven aan het drukke verkeer en de moeilijke wegomstandigheden in het land.

Helaas zijn motorrijders de grootste slachtoffers van de gevaarlijke wegen in Thailand.  De Bike Republic-website meldt dat Thailand wereldwijd de meeste motorongevallen heeft, met meer dan 74% van de verkeersongevallen met een motorfiets.

Volgens de laatste update van de Thai Safety Collaboration (Thai RSC) zijn dit jaar 2.601 slachtoffers omgekomen bij verkeersongevallen in Thailand, waarvan 79% motorrijders.

Alleen al in januari kwamen in Thailand 75 buitenlanders om het leven bij verkeersongevallen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!