De luchtvervuiling in Thailand zal volgende maand alleen maar verergeren

BANGKOK:- Het centrum ter bestrijding van luchtverontreiniging, het CAPM, heeft laten weten dat de smog waarmee het land wordt geconfronteerd, vooral in de noordelijke regio, volgende maand waarschijnlijk zal verergeren, terwijl Bangkok en de aangrenzende provincies waarschijnlijk te maken zullen krijgen met hoge niveaus van fijn stof (PM2. 5). 

Het CAPM dat de luchtkwaliteit zich op 25 locaties in het hele land op een ongezond niveau bevindt, aangezien de PM2,5-niveaus de veilige drempel van 50 µg/ m³ hebben overschreden. 

Op de Itsaraphap Road in Bangkok staat bij het hoofdkwartier van de Koninklijke Thaise marine deze PM2.5-luchtzuiveringsinstallatie, welke moet helpen de hoeveelheid PM2.5 deeltjes te verlagen.

In Bangkok en de omliggende gebieden liggen de PM2,5-niveaus rond de 27-55 µg/m³, met twee locaties, Kanchanaphisek Road in het Bang Khun Thian-district en tambon Bang Phut in Nonthaburi, die “ongezonde niveaus van stofvervuiling” ervaren, zo liet het centrum weten.

De PM2.5-niveaus in het noorden variëren van 29-100 µg/m³, met 22 locaties met ongezonde niveaus

Het Tambon Mae Pa in de provincie Tak ervaart PM2.5-niveaus die het gevaarlijke niveau van 100 µg/m³ bereiken, voegde het eraan toe. 

In het noordoosten vallen de niveaus tussen 24 en 52 µg/m³, waarbij één locatie, tambon Kut Pong in de provincie Loei, de veilige drempel overschrijdt, merkte het op. VERWANT 

Volgens het CAPM-rapport liggen de PM2,5-niveaus in de oostelijke en zuidelijke regio’s op een gematigd niveau. De afdeling Pollution Control voorspelt dat de nevelvervuiling in Bangkok, de aangrenzende steden en 17 noordelijke provincies in de eerste week van deze maand zal verergeren. 

Ondertussen blijkt uit gegevens van het ontwikkelingsbureau voor geo-informatica en ruimtetechnologie, het Gistda, dat er afgelopen zondag landelijk 2.455 branden waren. Van hen waren er 990 in beschermde bossen, 748 in nationale bossen, 277 in landbouwgebieden, 203 op landbouwgrond van Sor Por Kor, 218 in gemeenschaps- en andere gebieden en 19 langs snelwegen. 

Gistda’s satellietbeelden onthulden ook 2.845 branden in Myanmar, 1.877 in Cambodja, 1.560 in Laos en 592 in Vietnam.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!