Thailand introduceert bekeuringen voor het niet dragen van veiligheidsgordel op de achterbank

BANGKOK:- Het niet dragen van een veiligheidsgordel op de achterbank van de auto in Thailand wordt binnenkort bestraft met een boete van 2.000 baht.  De regel treedt in werking 120 na publicatie in de Thaise Staatscourant (De Royal Gazette ) op 5 september 2022.

De Royal Gazette schreef de nieuwe regel in de Wegenverkeerswet (No.13) 2022, gepubliceerd op 7 mei. De wet heeft tot doel de verkeersveiligheid te verbeteren, vooral voor jonge kinderen.

De ouders zijn verplicht ervoor te zorgen dat hun kinderen tijdens de reis een veiligheidsgordel dragen om letsel bij een ongeval te voorkomen.

Op grond van artikel 123 moeten bestuurders en passagiers zich aan de volgende regels houden tijdens het reizen in een auto…:

De bestuurder moet tijdens het rijden altijd een veiligheidsgordel dragen.

PASSAGIERS
A)Passagiers op de voorstoelen en passagiers die achterin of op een andere rij zitten, moeten tijdens het reizen in een voertuig te allen tijde een veiligheidsgordel dragen.
B) Passagiers jonger dan 6 jaar moeten tijdens het reizen altijd in een kinderzitje zitten om letsel bij een ongeval te voorkomen.
C) Passagiers onder de 135 centimeter moeten tijdens het reizen altijd een veiligheidsgordel dragen om verwondingen bij een ongeval te voorkomen.

D) Bestuurders en passagiers die om gezondheidsredenen geen gordel kunnen dragen, zijn vrijgesteld van de naleving van artikel 123. Die persoon moet echter andere veiligheidsmaatregelen treffen om letsel bij een ongeval te voorkomen.

Iedereen die zich niet aan deze verkeersregels houdt, wordt gestraft met een boete van maximaal 2.000 baht.

Thailand werd onlangs gerangschikt als ’s werelds op een na gevaarlijkste land om in te rijden, na Zuid-Afrika, volgens de rij-educatiewebsite Zutobi.

Het Thaise Ministerie van Transport meldde dat er in 2020 en 2021 32.190 verkeersongevallen waren geregistreerd en dat de meeste slachtoffers pick-up trucks waren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: CH3

2 gedachten aan “Thailand introduceert bekeuringen voor het niet dragen van veiligheidsgordel op de achterbank”

  1. En hoe ziet dat met die pick up trucks .
    In de achterbak zitten soms wel eens een 10 tal personen.

    Vrachtwagen vol met bouwvakkers

    We gaan het zien///

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!