Bij de Phitsanulok-waterval in Noordoost-Thailand staan zeldzame orchideeën in volle bloei, een lust voor het oog!

PHITSANULOK:- Als u zeldzame orchideeën wilt zien terwijl u geniet van de schoonheid van een noordelijke waterval, dan is dit uw kans.

Onderneem de trip naar de Man Daeng-waterval in het weelderige Phu Hin Rong Kla National Park in Phitsanulok.

In een Facebook-bericht poste het regionaal natuurbeschermingskantoor van Phitsanulok, dat de “Habenaria janellehayneiana”-orchideeën endemisch zijn voor een vochtig ecosysteem, aangezien ze te vinden zijn op rotsen bij de watervallen en watervallen.

Anders dan waar dan ook, bloeit dit orchideeënras bij Man Daeng Waterfall in zoetroze in plaats van oranje, en dit gebeurt maar één keer per jaar, zo maakte het kantoor bekend.

“De orchidee staat elk jaar in augustus in volle bloei,” zei hij, eraan toevoegend dat de hoeveelheid bloemen “laag zou zijn” in het laatste deel van de maand.

Toeristen die een glimp van deze orchideeën willen opvangen, moeten vooraf contact opnemen met het nationale park en voorbereid zijn op gladde maar avontuurlijke paden, aldus het kantoor. Het wordt de toeristen ook geadviseerd om hun eigen maaltijden, water, regenjassen, sportschoenen en anti-bloedzuigersokken mee te nemen.

Neem voor meer informatie contact op met het bezoekerscentrum van Phu Hin Rong Kla National Park via 081-5965977.

Véél plezier, Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!