Thailand ‘huisvest het hoogste aantal wilde tijgers in Zuidoost-Azië’

BANGKOK:- Volgens minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, khun Varawut Silpa-archa, heeft Thailand het hoogste aantal wilde tijgers in Zuidoost-Azië dankzij een nationaal natuurbeschermingsproject dat in 2010 werd ingevoerd.

Tijdens een in het afgelopen weekend gehouden evenement ter herdenking van Internationale Tijgerdag in Bueng Chawak Chalermphrakiat in Suphanburi, maakte khun Varawut bekend dat de door de regering goedgekeurde nationale strategie voor het behoud van tijgers 2010-2022 een sleutelrol heeft gespeeld bij de bescherming van de tijgers in het koninkrijk.

 Hij zei, dat Thailand werd geprezen om zijn efficiënte inspanningen op het gebied van natuurbehoud door zijn tegenhangers in de Asean tijdens de 4e Aziatische ministeriële conferentie over tijgerbehoud die van 19 tot 21 januari in Maleisië werd gehouden.

“De plannen voor het behoud van tijgers en het herstel van de populatie in Thailand zijn gecertificeerd volgens internationale normen. We hebben hun leefgebieden met succes verbeterd door gebruik te maken van de nieuwste technologie en een geavanceerd patrouillesysteem”, aldus Khun Varawut.

Hij zei dat de tijgerpopulatie in de natuurreservaten Thungyai en Huai Kha Khaeng is toegenomen van 42 in 2012 tot 100 dit jaar als gevolg van het geavanceerde patrouillesysteem. Dezelfde technologie is geïnstalleerd in 213 beschermde bosparken.

Khun Varawut zei dat de regering ernaar streeft om Thailand tegen 2034 het leidende land in Zuidoost-Azië te maken in termen van de omvang van de tijgerpopulatie.

Khun Phadet Laithong, directeur van het Wildlife Conservation Office van de afdeling, zei dat India de grootste tijgerpopulatie ter wereld heeft. “We hebben voetafdrukken van tijgers gezien van de camera’s die zijn geïnstalleerd in nationale parken en natuurreservaten, en naar schatting zijn er 148-149 tijgers in de bossen, het hoogste aantal in Zuidoost-Azië”, zei de heer Phadet.

“Tijgers behouden betekent het behoud van de bossen waar dieren leven. De biodiversiteit van een gebied hangt altijd samen met de tijgerpopulatie.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thailand Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: Thailand Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!