Thailand, het eerste land in Azië dat het gebruik AstraZeneca opschort

~VAN WAL STEKEN~
(Beginnen met spreken, beginnen met een verhaal)

THAILAND:- Thailand heeft het gebruik van het coronavaccin van AstraZeneca opgeschort vanwege zorgen over mogelijke bijwerkingen. Daardoor ging ook de geplande inenting van premier Prayut Chan-O-Cha niet door. De oud-generaal zou zich voor de camera laten vaccineren, maar dat persmoment werd op het laatste moment afgeblazen.

Thailand kondigde vervolgens als eerste land buiten Europa aan dat het tijdelijk stopt met het gebruik van het AstraZeneca-vaccin. Het land ontving daar vorige week ruim 117.000 doses van en gebruikt ook een vaccin uit China. “Het inenten van Thai moet veilig verlopen. We hoeven ons niet te haasten”, legde een gezondheidsfunctionaris uit op een persconferentie.

In Europa stopten donderdag uit voorzorg meerdere landen met het gebruik van het middel, waaronder Denemarken en Noorwegen. Dat gebeurde nadat melding was gemaakt van bloedpropjes bij gevaccineerde mensen. 

Die ontwikkeling wordt ook in andere delen van de wereld gevolgd. Meerdere landen, waaronder Canada, Australië en Zuid-Korea, zeggen geen noodzaak te zien om te stoppen met het gebruik van het coronavaccin.

De Europese toezichthouder EMA zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat de bloedproppen worden veroorzaakt door het coronavaccin. 

Ook is het aantal gevallen dat voorkomt onder gevaccineerde mensen niet hoger dan onder de gehele bevolking. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid verklaarde dat Nederland doorgaat met vaccineren. (ANP)

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: Volkskrant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!