Het natuurbehoud van Thailand voegt dit jaar 17 zeldzame Indochinese tijgers toe

THAILAND:- Vorige week donderdag werd in Thailand de nationale tijgerdag gevierd, jammer genoeg maar één dag, dat in een schril contrast stond van Thailands Nationale haaienweek. Maar eigelijk is het afgelopen jaar, het jaar van de Indochinese tijger….waarom? Nu leest u maar verder!

Het departement van Nationale parken in Thailand maakte van afgelopen donderdag de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat Thailand dit jaar ten minste 17 meer wilde Indochinese tijgers door het land heeft dan vorig jaar.

Tijdens een evenement genaamd “Thailand’s tigers forever: Moving forward to the future” werd aangekondigd dat Thailand minstens 177 tijgers aan zijn grenzen heeft, wat de DNP toeschreef aan het succes van de natuurbeschermingsprogramma’s in het land.  De Hua Hin-verklaring over het behoud van tijgers werd in 2011 uitgevaardigd om de grote katten te beschermen, en het programma is succesvol gebleken.

Thailand is één van de 13 landen die zich onder de verklaring hebben verenigd om te werken aan het doel om de tijgerpopulatie tegen het einde van volgend jaar te verdubbelen.  Het programma heeft ertoe geleid dat bosreservaten het aantal patrouilles voor stropers hebben opgevoerd, steun van de publieke en private sector en lokale gemeenschappen hebben samengebracht en het bewustzijn hebben vergroot over het behoud en de bescherming van de tijgerpopulatie in Azië.

De assistent-chef van Kaeng Krachan National Park – een natuurreservaat op ongeveer 75 kilometer van Hua Hin in de provincies Phetchaburi en Prachuap Khiri Khan – zei dat de DNP binnen het nationale parksysteem van Thailand 36 stropers betrapt had en arresteerde die voor het jagen op tijgers.

Met modernere bewakingstechnologie en een betere kennis en begrip van de zeldzame tijgers, zijn de beschermingsinspanningen de afgelopen jaren verbeterd.  Patrouille-inspectiecentra coördineren acties ter bescherming van tijgers.

Maar zelfs met de successen door de jaren heen die de zeer zeldzame wezens hebben teruggebracht van de rand van uitsterven, roept de DNP op tot meer samenwerking tussen andere groepen en instanties om te helpen bij de bescherming.  Staats- en particuliere instanties en civiele groepen in heel Thailand zullen moeten samenwerken om de natuurlijke habitats en hulpbronnen te behouden die de tijgers nodig hebben om hun aantal te laten groeien.

 BRON: Het Phuket Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!