Thaise familie vindt lang vermist familielid in een waterput van 17 meter diep

SATTAHIP:- Ze zeggen wel eens dat als je iets waardevols verliest, je het vaak terugvindt op de plek waar je het het minst verwacht.  Dat bleek zeker het geval te zijn voor een gezin met een vervreemde oom die ze 15 jaar geleden uit het oog hadden verloren en met hen herenigd werd na een bizar ongeluk waarbij de man op de bodem van een 17 metersdiepe put in Sattahip werd (terug)gevonden.

De familie zei dat de man, (laat ik hem voor gemak maar uncle Somchai noemen) nu 55 jaar oud, die in 2006 van de radar in Surin verdween toen zijn telefoonnummer veranderde en ze contact met hem verloren.  Ze hebben nooit een bericht van zijn dood gevonden, dus bleven ze jarenlang hopen dat uncle Somchai nog ergens in leven was.  Het bleek dat ze gelijk hadden, hij leefde nog en woonde in een hut aan de rand van de stad Kled Kaew in het district Sattahip in de provincie Chonburi. Volgens de lokale bevolking leefde Somchai voornamelijk van het land en onderhield weinig contact met anderen, zonder echt de aandacht te trekken.

Tot op een noodlottige dag vorige week op 23 juli toen Somchai echt aandacht nodig had.  Hij galmde in een (wens)waterput in de buurt toen hij er per ongeluk inviel en 17 meter naar de bodem kukkelde. Hij schreeuwde en riep urenlang om hulp in de hoop dat iemand langs zou komen om hem te horen. Uiteindelijk hoorde iemand hem na 5 uur jammeren en nam contact op met reddingsfunctionarissen die korte tijd later arriveerden en 15 minuten besteedden aan het uit de bodem van de put halen van de man met een touw.

Het verhaal en de foto’s van zijn redding werden op Facebook van de gemeente geplaatst en gingen al snel viraal.  Terwijl het verhaal en de foto’s van de man zich verspreidden, was de familie op meer dan 400 km afstand geschokt toen ze hun lang verloren gewaande oom op de bodem van de put zagen dobberen.  Ze namen contact op met de Facebook-pagina en legden uit dat het hun lang verloren gewaande oom was naar wie ze op zoek waren nadat ze het contact hadden verloren en dat ze wanhopig waren om opnieuw contact met hem op te nemen.

Het dorpshoofd van Kled Kaew ging de man thuis bezoeken en hoewel de man 15 jaar lang geen details wilde geven over de vervreemding naar zijn familie, was Somchai toch  geïnteresseerd in het opnieuw contact maken met zijn familie.  Ze voerden een videogesprek en de tranen stroomden toen de man opnieuw kennismaakte met de familie die hij in geen jaren had gezien.

De lokale autoriteiten werken eraan om de lang verloren man Covid-19 te laten testen en hem, zodra het veilig was, naar Surin te vervoeren om herenigd te worden met zijn familie.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!